Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Novigrad: Aglomeracija Novigradsko more jedan od ključnih projekata

Posted On Ponedjeljak, 06 kolovoza 2018 11:31

 

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanoj u podnožju tvrđave Fortica, u Novigradu je obilježen Dan općine, ujedno i 25. obljetnica njezina utemeljenja. Općina u čijem su sastavu naselja Novigrad, Pridraga i Paljuv u proteklom je razdoblju znatno podigla razinu infrastrukture, a zamjetan je i sve snažniji razvoj turizma.

Načelnik Joso Klapan izvijestio je o ključnim projektima koji su odrađeni tijekom posljednjih godinu dana. Konačno je završen tehnički pregled za vodovod Novigrad - Paljuv koji bi trebao znatno podići standard i kvalitetu života. Kao jedan od važnijih projekata istaknuo je 16,5 milijuna kuna vrijednu obnovu državne ceste Smilčić – Pridraga. U suradnji s Ministarstvom kulture i Konzervatorskim odjelom Zadar okončali su još jedan ciklus popločavanja Novigrada, a očekuju ih arheološki radovi na tvrđavi Fortica i postava pomorske zbirke u muzeju te uređenje osvita u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije. Vrijednost projekata je 950.000 kuna.

„Redovno se javljamo na natječaje iz programa ruralnog razvoja. Trenutačno apliciramo za Dom kulture u Novigradu i mrtvačnicu u Pridragi. Na ostale aktualne natječaje prijavili smo i Poduzetničku zonu Pridraga, reciklažno dvorište u Novigradu te nabavku kanti za otpad i spremnika. Pripremamo i projekte za natječaje ministarstva turizma i kulture“, naglasio je Klapan.

Župan Zadarske županije Božidar Longin podsjetio je kako Županija u okvirima svojih mogućnosti pomaže u projektima svih jedinica lokalne samouprave. Tako je u protekloj godini pomogla Općini Novigrad u izgradnji vodovodne mreže u Paljuvu, sanaciji pomorskog dobra te deponija kao i brojne druge aktivnosti.

„Ovo područje značajno je prije svega zbog svoje prirodne ljepote. Prirodu treba sačuvati te je stoga pokrenuta i izrada zajedničkog Plana upravljanja Natura 2000 područja Novigradskog i Karinskog mora te Značajnog krajobraza Kanjona Zrmanje u čemu sudjeluje naša ustanova Natura Jadera“, rekao je Longin dodavši kako je Novigradska dagnja jedan od najpoznatijih 'brendova' naše županije, a da bi ona ostala takva i u budućnosti, potrebno je očuvati Novigradsko more od bilo kakvih zagađenja.

„Stoga smo u suradnji s Hrvatskim vodama i JLS-ima koji gravitiraju Novigradskom moru pokrenuli projekt, buduće aglomeracije Novigradsko more - Ravni kotari. Rješavanje problematike vodovoda i odvodnje na prostoru cijele Zadarske županije postavio sam kao jedan od prioriteta u ovom mandatu i na tome sustavno radimo od prvog dana“, poručio je Longin.

Dobitnici Godišnjih priznanja Općine Novigrad:

Udruga konopaša Pridraga; Udruga žena sv. Katarina Novigrad; KUD Luzarica Pridraga; NK Hajduk Pridraga; mlada športašica - kickboksačica Martina Buterin, višestruka državna prvakinja koja u rujnu odlazi na Svjetsko prvenstvo u Italiju; mladi športaš - kickboksač Filip Čulina, višestruki državni prvak koji također u rujnu odlazi na Svjetsko prvenstvo u Italiju. mlada športašica Tea Pedić, hrvatska nogometna reprezentativka.

 

Pročitano 2174 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA