Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Od programa u turizmu Zadarska županija ulaže najviše u program Hercultour

Posted On Petak, 17 kolovoza 2018 15:39

Prema podacima iz aplikacije Otvoreni proračun, četiri južne hrvatske županije izravno u gospodarstvo ulažu ukupno 291,3 milijuna kuna. Najveći iznos tog novca, a riječ je o 155,2 milijuna kuna, dolazi iz fondova Europske unije.

Poveznica gospodarstva i turizma je neupitna. Na valu turističkog rasta mnoge su jedinice lokalne i regionalne samouprave izgradile i ostale gospodarske djelatnosti. Naša županija ima sjajne mogućnosti velik dio proizvodnih aktivnosti raditi u službi turizma. Poveznica turizma i gospodarstva u posljednje vrijeme najvidljivija je kod OPG-ova, odnosno sve većeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i agroturizma u ruralnim dijelovima županije“, kaže župan Zadarske županije Božidar Longin.

Podaci aplikacije Otvoreni proračun pokazuju da u programe turizma Zadarska županija najviše ulaže u Projekt Hercultour – 5,1 milijun kuna, od čega 4,3 milijuna dolaze iz fondova EU. Projekt uključuje upravljanje i promidžbu kulturnim i turističkim rutama te posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA - na zadarskom Poluotoku Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana, zatim Asserija, Kaštel Benković u Benkovcu, Stari grad Pag i Nin. Projekt se financira iz europskog Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014-2020, a Zadarska županija je vodeći partner.

Na putovima liburnsko-rimskog nasljeđa nastojimo izraditi planove upravljanja i marketinga. Cilj je promovirati ono što je već učinjeno, ali i dobiti stručni dokument koji će utvrditi kako upravljati s time i kako to dodatno valorizirati“, ističe pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Turistička ponuda i sadržaji sve su veći, a Zadarska županija shvaća i važnost pokretanja ne-turističkog sektora zbog čega se iz proračuna redovno subvencionira malo i srednje poduzetništvo.

 

 

Pročitano 1746 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA