Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Teniska ljepotica na Višnjiku spremna za polufinale Davis Cupa

Posted On Petak, 07 rujna 2018 15:13

 

Odbrojavaju se dani do početka teniskog spektakla u Zadru - polufinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a, koji će se igrati na novouređenom zemljanom terenu na Višnjiku, od petka 14. do nedjelje 16. rujna.

“Polažemo velike nade u našu reprezentaciju, a ovo će biti događaj koji će Zadar, Zadarsku županiju, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku promovirati kao sportsku i turističku zemlju. Vjerujemo u pobjedu protiv SAD-a s kojima do sada imamo skor 4:0, a nadam se da ćemo nakon Zadra imati i 5:0 te da ćemo ući u finale. Očekujemo maksimalnu podršku s tribina“, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Bit će ovo treći put da Zadar ugošćuje susret Davis Cupa, a u prethodna dva navrata Hrvatska je u Dvorani Krešimira Ćosića svladala Brazil, odnosno Francusku.

“Grad Zadar je izuzetno sretan što ugošćuje dvije tako velike teniske reprezentacije, a to samo govori kako ovdje dišemo sportski, što potvrđuje i podatak da je ovo već treći put kako smo domaćini našoj Davis Cup reprezentaciji. Ovo je prvi put da će se Davis Cup igrati u Zadru na otvorenom, na zemljanom terenu koji će kasnije ostati u sklopu ŠRC Višnjik na usluzi građanima. Grad Zadar uložit će još i dodatne napore da se napravi još šest pomoćnih terena, a ako Bog da i više“, naglasio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Župan Zadarske županije Božidar Longin iskazao je zadovoljstvo montažnim kompleksom koji će moći primiti čak osam tisuća gledatelja te je uvjeren u nastavak pobjedničke tradicije naše reprezentacije u Zadru.

“Sretan sam što se ovo događa u našem gradu i županiji. Zadar je bio do sada domaćin velikih sportskih događaja, no ovaj koji nam dolazi zasigurno jedan od najvećih od postojanja naše županije i to me čini posebno ponosnim, kao i sam pogled na ovaj prekrasan stadion koji je najveći i najljepši u Hrvatskoj. Zahvalio bih se i Vladi RH što je prepoznala da grad Zadar zaista može biti domaćin ovako velikog svjetskog događaja. Očekujemo pune tribine i naravno da sam optimist. Idemo u finale“, poručio je Longin.

Za Hrvatsku će igrati Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Franko Škugor i povratnik Mate Pavić, dok su u sastavu američke reprezentacije Steve Johnson, Sam Querrey, Frances Tiafoe te Jack Sock i Mike Bryan, koji na Višnjik stižu s naslovom pobjednika US Opena u konkurenciji parova.

 

Pročitano 1647 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA