Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković boravio je danas u radnom posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Ponedjeljak, 17 rujna 2018 08:38

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković boravio je danas u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Nakon susreta s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, u Domu Zadarske županije sastao se sa županom Božidarom Longinom i njegovim suradnicima.
Župan je predsjednika Sabora upoznao s najvažnijim projektima u Zadarskoj županiji, novom zgradom Poliklinike i svim sadržajima koje će imati te sa novom putničkom i teretnom Lukom Gaženica koja će postati matična luka za velike cruisere. “ U prvom redu ova Luka donosi neograničenu mogućnost razvoja Zadra i šireg zadarskg područja u smislu povećanja prometa i otvaranja novih radnih mjesta te izvrsnu povezanost terminala s autocestom, željeznicom i zračnim lukom”, rekao je Longin. Dodao je da se sa zapadne strane nalazi ribarska luka za koju su u tijeku projekti uređenja u najveći ribarski centar na Jadranu te podatak da se 85 posto ukupne proizvodnje bijele ribe u našoj zemlji proizvodi u Zadarskoj županiji. Župan je predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića upoznao i sa planom produljenja uzletno- sletne piste u dužini od 700 m kojom bi omogućili slijetanje najvećih preko- oceanskih aviona u Zadar. “ Moramo vratiti Zadar u povijest kada je bio sjecište svih puteva. Uz turizam, promet i usluge su nam budućnost”, rekao je župan i upoznao ga sa svim poslovnim zonama na području Zadarske županije.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković bio je impresioniran sa svime što je čuo, posebno načinom na koji se Zadarska županija razvija i svim projektima koje je župan naveo. Pohvalio je strategiju razvoja Zadarske županije kao i podatak da Zadarska zupanija biljezi porast broja stanovnika.

Svoj posjet Zadru Jandroković je završio obilaskom nove zgrade putničkog terminala u Luci Gaženica.
Tijekom današeg posjeta Zadru predsjednika Sabora nazočan je bio i zastupnik u Saboru RH i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar.

 

 

Pročitano 836 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA