Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zaprimljeno oko tisuću zahtjeva za rodiljne naknade

Posted On Ponedjeljak, 15 listopada 2018 13:49

 

Od početka 2018. godine Zadarska županija zaprimila je nešto više od tisuću zahtjeva za rodiljne naknade, što je porast od otprilike deset posto u odnosu na prošlu godinu. Podsjetimo, s početkom 2018. godine naknade za novorođenu djecu su podignute na tisuću kuna za prvo i drugo dijete, te na pet tisuća za treće i svako iduće dijete.

Tim je povodom župan Božidar Longin u pratnji svojih zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića te pročelnika Bernarda Marune i Ivana Šimunića posjetio tri obitelji - u Bruškoj, Zadru i Bibinjama koje su tijekom ove godine dobile prinove - deveto, osmo i sedmo dijete u obitelji.

Uz simbolične poklone željeli smo im čestitati na hrabrosti, jer su oni pozitivan primjer demografskih kretanja u našoj županiji. Svjesni smo da podizanje rodiljnih naknada nisu dovoljna mjera, nego se sustavno trudimo stvarati sve preduvjete da roditelji te djece imaju siguran posao i riješena sva egzistencijalna pitanja“, poručio je župan Longin.

U posjetu obitelji Zuanović iz Bibinja, županijskom izaslanstvu priključio se i općinski načelnik Bruno Bugarija ponosno naglasivši da su Bibinje već duže vrijeme općina s pozitivnim prirodnim prirastom. Mladi roditelji, Tomislav i Anđela, prije sedam tjedana dobili su sedmo dijete, sina Jerolima.

Ovaj nas je posjet ugodno iznenadio. Zadovoljan sam jer vidimo podršku županijskih i općinskih struktura što znači da je naša zajednica živa i da reagira. Nije sve tako loše, jer uz malo borbe u našoj zemlji može se raditi, živjeti i stvarati obitelj, bolje nego igdje u svijetu. Trebamo vjerovati i pozitivno misliti“, istaknuo je Tomislav Zuanović.

 

Pročitano 2020 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA