Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren 17. Kongres operacijskih sestara Hrvatske

Posted On Petak, 19 listopada 2018 09:59

U četvrtak, 18. listopada 2018. godine u hotelu Falkensteiner Club Funimation na Boriku svečano je 17. po redu Kongres operacijskih sestara Hrvatske pod nazivom „Rizici u operacijskoj sali-zaštita obitelji“

Medicinske sestre su oduvijek imale svoje bitno mjesto u organizaciji zdravstvenog sustava i provedbi zdravstvene njege bilo da se radi o ratu, elementarnim nepogodama ili miru. Razvijeni svijet prepoznaje medicinske sestre kao radni kadar koji može preuzeti veliku odgovornost, čime se smanjuju enormni troškovi u zdravstvu, a kvaliteta pružanja zdravstvene skrbi nije ugrožena.

U ime Zadarske županije nazočnima se obratio pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna koji je istaknuo kako je ponosan na činjenicu da je  broj znanstvenih i stručnih skupova te simpozija s područja zdravstva, i to mnogih i s međunarodnim sudjelovanjem, koji se održavaju u Zadarskoj  županiji svake godine sve veći.

„Odgovornost je pojam koji je vezan uz svaku profesiju, no čini se da na području zdravstva on ima i veću težinu. Biti odgovoran za ono što je neosporno najveće bogatstvo, za ljudski život, zadaća je kojoj ne mogu udovoljiti mnogi. Važnost uloge liječnika svima nam je dobro poznata i u društvu vrlo cijenjena. Pri tome često nepravedno zaboravljamo one koje su liječnicima desna ruka i bez čijeg bi znanja, spretnosti, požrtvovnosti i prisebnosti nedostajao značajan korak na putu prema ozdravljenju pacijenta – medicinske sestre.“, rekao je Maruna i dodao da  operacijske sestre imaju posebno mjesto među svojim kolegicama.

„One svoj rad obavljaju u situacijama koje često bivaju vrlo stresne. One su sudionice u najdramatičnijim trenucima borbe za čovjekovo zdravlje i život i stoga je od iznimne važnosti da su, s jedne strane, visoko educirane, a s druge strane i fizički i psihički u dobroj kondiciji kako bi mogle svoje zadatke, kao dio kirurškog tima, obaviti na najvišoj mogućoj razini.“, istaknuo je pročelnik Maruna.

Istaknuo je i kako je siguran da će  20. jubilarni kongres operacijskih sestara Hrvatske svojim održavanjem biti koristan na svim razinama, prije svega onoj stručnoj, ali i onoj ljudskoj jer će biti dobrom prilikom za ugodno druženje s kolegicama i kolegama.

Na ovome kongresu medicinske sestre Hrvatske organiziraju svoja predavanja, simpozije i kongrese, a sve s ciljem razmjene iskustava, prezentacije svojih dostignuća i kontinuiranim učenjem.

Pročitano 1634 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA