Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan Ugovor o darovanju za izgradnju stambene zone „Rabatin“

Posted On Ponedjeljak, 22 listopada 2018 19:58

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine, službeno je posjetio općinu Sveti Filip i Jakov gdje je s načelnikom Zoranom Pelicarićem potpisao Ugovor o darovanju zemljišta „Rabatin“ vrijednog 36 milijuna kuna, a za izgradnju nove stambene zone. Prigodi potpisivanja ugovora, nazočio je i župan Zadarske županije Božidar Longin.

„Danas je važan dan za našu općinu. Hvala Ministarstvu državne imovine, ministru Mariću i Vladi Republike Hrvatske što su omogućili i darovali zemljište za izgradnju buduće stambene zone Rabatin. Broj mladih obitelji na području općine se povećava, a one u novi život žele krenuti samostalno. Izgradnja buduće stambene zone je za njih idealna prigoda da stvore svoje vlastite domove“, rekao je načelnik Pelicarić. Dodao je kako je prije četiri mjeseca u Zadarskoj županiji održan zajednički sastanak s ministrom Marićem, te da je Općina Sveti Filip i Jakov jedna od onih u kontinuitetu koja dobiva državno zemljište kako bi se pomogao razvoj. „Mi smo jedna od rijetkih općina koja je svojim sredstvima gradila školu i dvoranu, k tome još kreditom u švicarcima. Vrijednost tih gradnji je 10 mil. kn i taj kredit plaćamo i danas. No škola u koju svaki dan ide 350 djece i koja je ponos, nema osnovnu infrastrukturu niti je povezana s mjestom. Znači ovo sve je prije svega za dobrobit Turnja i Sv. Filipa i Jakova jer se škola nalazi upravo na “međi” ta dva naselja. No raduje i zbrinjavanje mladih obitelji, a jednog dana izgradit ćemo i vrtić“, rekao je načelnik Pelicarić.

Župan Longin izrazio je zadovoljstvo jer svaki dolazak ministra Marića u Zadarsku županiju znači dolazak darova u obliku nekretnina. „To je ministarstvo od kojeg mi puno očekujemo, ali i puno u zadnjih godinu dana kao Županija i dobivamo,“ istaknuo je župan i dodao kako svi moramo raditi na tome da ovo područje bude ugodno mjesto življenja za sve žitelje naše županije. „Ministar Marić je to prepoznao, prepoznao je naš trud, mi imamo jedan izuzetno kvalitetan odnos sa ministarstvom i već u godinu dana realizirali smo niz pokrenutih projekata“, rekao je župan dodajući kako smo županija koja je „skočila“ za sedam stepenica na ljestvici uspješnosti tako da smo danas jedna od najuspješnijih županija u Hrvatskoj.

U prigodi potpisivanja ugovora ministar Marić je rekao: „Danas se ovdje u Svetom Filipu i Jakovu svi osjećamo dobro činjenicom da će pusta državna imovina postati prostor života i novih domova za mlade ljude. To izravno znači da se život obnavlja, i da Država pokazuje da postoji. Stoga danas nije u središtu podatak o 36 milijunskoj vrijednosti ove imovine, nego naravni potez koji kao hrvatska Vlada i Ministarstvo državne imovine činimo prema sebi samima. Jer, kad vama darujemo, darujemo Hrvatskoj, i svima nama“.

Pročitano 828 puta

Zadnje objave

siječnja 26, 2021

Strateško planiranje ključ razvoja Zadarske županije

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, u ponedjeljak 25.…
siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA