Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Škola protokola održana i u Zadarskoj županiji

Posted On Srijeda, 24 listopada 2018 20:16

Zadarska županija bila je u srijedu, 24. listopada domaćin Škole protokola – edukativnog programa Hrvatske zajednice županija namijenjenog službenicima za protokol i odnose s javnošću u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave , ustanovama te institucijama i službama koje dolaze u doticaj s protokolom ili o tim poslovima žele znati više. Nakon Istarske, Dubrovačko-neretvanske, Virovitičko-podravske i Kralovačke županije, službenici i u Zadarskoj županiji su također imali priliku obogatiti svoje znanje iz ovog područja.
Svi zainteresirani među kojima je bilo i službenika iz Splita, Šibenika i Zagreba, o protokolu su mogli saznati više od predavačice Senke Bilać, voditeljice Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija i v.d. pročelnice Ureda župana Šibensko-kninske županije . Bilać je ujedno i tajnica Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću koja je zajedno sa Zadarskom županijom bila partner u ovom projektu. Nazočne je upoznala što sve protokol podrazumijeva, kako treba komunicirati u određenoj situaciji i koja se pravila ne smiju kršiti, što je protokolarni red prvenstva, kako organizirati protokolarni posjet i dr.. Pritom je istaknula kako su greške u protokolu neizbježne, no mogu se svesti na minimum dobrim promišljanjem i planiranjem. „Svaka protokolarna situacija govori puno o našoj organizaciji, a poznavanjem i primjenom pravila protokolarnog ponašanja komuniciramo s različitim javnostima“, objasnila je predavačica Bilać. Tijekom današnje edukacije istaknuto je kako je protokol u redu ako je neprimjetan, a čak i male greške dovode do velikih naslova u medijima i loše reputacije.
Sudionike je na početku edukacije pozdravio zamjenik župana Šime Vicković koji je pohvalio rad Radne skupine za odnose s javnošću i Hrvatske zajednice županija koja pod jednim krovom okuplja sve hrvatske županije i Grad Zagreb.

Pročitano 1139 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA