Predstavljen novi brend identitet Zadarske županije

Posted On Srijeda, 31 listopada 2018 09:08

Turistička zajednica Zadarske županije predstavila je u Kneževoj palači novu strategiju i brend identitet turizma Zadarske županije.

Strategijom brendiranja turističke destinacije Zadarske županije koju je Turistička zajednica Zadarske županije pokrenula u 2017. godini željelo se utvrditi tržište odnosno ciljana publika te kreirati osnažen i vjerodostojan brend usklađen među turističkom industrijom, stanovnicima i sustavom Turističkih zajednica.

Direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija istaknula je kako se do rješenja došlo putem dugog procesa anketiranja, intervjua i razgovora, te radionica odnosno izvrsnom suradnjom s predstavnicima turističkih zajednica i turističke industrije, liderima mišljenja i ostalim ključnim subjektima županije. Istaknula je prilagodljivost rješenja koje se može primjenjivati na brojne turističke proizvode Zadarske županije, a svakako će ga i naše lokalne turističke zajednice odlično moći primjenjivati za svoje potrebe.

„Produkt je moderan i atraktivan materijal koji nas stavlja uz bok velikim destinacijama i uzdiže iznad konkurencije. Svi zajedno trebamo se kao destinacija nametnuti kao turističko odredište koje nudi brojne aktivnosti, te poraditi ozbiljno na dostupnosti informacija upravo o toj, postojećoj ponudi“, naglasila je Kadija predstavivši novi slogan „Reci DA svemu“.

Novom Strategijom se željela definirati prepoznatljivost brenda koji će Zadarsku županiju izdvojiti od  sličnih destinacija, koji će se povezati se s posjetiteljima stvarajući im doživljaj, brend koji će se upamtiti i kojem će se vraćati, istaknuto je na predstavljanju. 

„Brend pokazuje bogatstvo raznih doživljaja koje posjetitelji mogu doživjeti u destinaciji, te ponijeti kući kao sjećanja, prenijeti bližnjima, podijeliti na društvenim mrežama. Zadarska županija trenutno uživa imidž jedne tople i gostoljubive destinacije, izražene prirodne raznolikosti, očuvanog okoliša i čistog mora. Posebno je zanimljiva i atraktivna nautičarima, pogotovo kad uzmemo u obzir da imamo 116 otoka i otočića s prekrasnim uvalama. Vjerujem da će nas uskoro prepoznavati i kao kruzing destinaciju, pogotovo nakon što naša Nova luka Zadar u Gaženici postane home port“, poručio je župan Božidar Longin.

Tvrtka HD Consulting je izradila Strategiju, dok je agencija BBDO zaslužna za vizualne i verbalne standarde komunikacije te foto i video produkciju.

Pročitano 89 puta
studenoga 18, 2018

Dan sjećanja na žrtve Škabrnje u Domovinskom ratu

Kolonom sjećanja "Korak po korak" i komemorativnim skupom u nedjelju, 18. studenog 2018.,…
studenoga 16, 2018

Znanstveno-stručni skup o nautičkom turizmu kao potencijalu lokalnog razvoja

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA organizira znanstveno-stručni skup o…
studenoga 16, 2018

3. Kongres sportskog turizma: Zadar je primjer sportskog grada

Športski centar Višnjik domaćin je 3. Kongresa sportskog turizma koji će od 15. do 17.…
studenoga 15, 2018

Održan radni sastanak Radne grupe za provedbu Plana navodnjavanja za područje Zadarske županije i projektnog tima

U srijedu, 14. studenog 2018. godine u Smilčiću je održan radni sastanak Radne grupe za…
studenoga 15, 2018

Predložen proračun za iduću godinu u iznosu većem od milijarde kuna

Pročelnica Upravnog odjela za financija i proračun Bibijana Baričević predstavila je na…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA