Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Priznanja HGK: Ilirija, HSTEC i Lipić d.o.o. najbolje tvrtke u Zadarskoj županiji

Posted On Srijeda, 31 listopada 2018 11:08

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Zadar dodijeljena su priznanja najboljima u kategoriji velikih, srednjih i malih poduzeća za 2017. godinu. Zlatna plaketa za najuspješnije veliko trgovačko društvo dodijeljena je biogradskoj hotelijerskoj kući Ilirija, najbolja tvrtka među srednje velikim tvrtkama je HSTEC dok je nagradu za najbolje malo poduzeće otišlo tvrtki Lipić d.o.o. Uz ova priznanja, tvrtki LTH metalni lijev iz Benkovca dodijeljena je i Kristalna kuna, priznanje za najbolju veliku tvrtku tri godine zaredom, zbog čega ove godine nije bila među nominiranima.

U ime nagrađenih zahvalio se direktor Ilirije Goran Ražnjević podsjetivši na važnost turizma za gospodarstvo Hrvatske.

„Očekivani prihod od turizma ove godine je 12 milijardi kuna, odnosno 20 posto ukupnog hrvatskog gospodarstva, od čega se 90 posto uprihodi na Jadranu. Hrvatska ima neslućene mogućnosti jer se nalazi na putu suvremenih 'seoba naroda', u kojima je samo prošle godine putovalo 1,3 milijarde ljudi, dvostruko više nego prije 10 godina. Zadarska županija je na tom putu i mora uzeti budućnost u svoje ruke, kako bi buduće generacije ovdje dobro živjele“, poručio je Ražnjević.

Svečanost je zaključio zadarski župan Božidar Longin naglasivši kako su ovogodišnji laureati više nego dobar primjer onih djelatnosti kojima se naša županija može ponositi i u smjeru čijeg razvoja svi zajedno moramo raditi.

„Turizam je naša najjača gospodarska grana. Njenu snagu moramo sada još oplemeniti višim stupnjem kvalitete kako ne bismo postali tek destinacija masovnog turizma. Ono što nam donosi nova luka Gaženica kao home port za cruisere veliki je korak upravo prema podizanju kvalitete. To je prilika koju smo dugo čekali i vjerujem da će donijeti znatan iskorak za cijelo naše gospodarstvo“, poručio je župan Longin.

Pročitano 260 puta

Zadnje objave

siječnja 15, 2019

Paola Borović i Luka Modrić najbolji sportaši Zadarske županije

Paola Borović i Luka Modrić najbolji su sportaši Zadarske županije u 2018. godini,…
siječnja 15, 2019

Premijer Plenković sa županima o prijedlogu novih statističkih regija

Predsjednik vlade RH Andrej Plenković sastao se u utorak 15. siječnja s predstavnicima…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA