Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan edukativni program „Živim život bez nasilja“

Posted On Četvrtak, 08 studenoga 2018 15:20

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru danas je održan edukativni program koji se provodi  iz aktivnosti iz  preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.   Program je održan u organizaciji Policijske uprave zadarske i  Zadarske Županije, uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova i Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

„Živim život bez nasilja“ (ŽŽBN) zajednički je preventivni projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se od 2010. godine provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva, lokalnom zajednicom i drugim zainteresiranim partnerima.

Projekt je usmjeren na sprječavanje nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima s ciljem izgradnje kulture nenasilja, nediskriminacije i tolerancije.

Ovom prigodom ciljana skupina su učenici sedmih razreda svih osnovnih škola na području Zadarske županije, njihovi nastavnici, stručni suradnici, roditelji i cijela lokalna zajednica koji su danas ispunili gledalište HNK u Zadru.

Nazočni su danas imali priliku pogledati  predstavu „Nasilje za nasilje nema opravdanja“ nevladine udruge Riječi/Prave/Predstave u izvođenju Ivane Krizmanić i Vedrana Komeričkog. U dijalogu i predstavi  dvoje glumaca mogli su čuti  što je sve nasilje i kako ga prepoznati, koji su mitovi o nasilju,  kako reći NE nasilju i kako se suprotstaviti bilo kojim oblicima nasilja.  Ovaj kulturno - edukativni program razotkriva različite situacije nasilja u svakodnevnom životu, od obitelji do škole.

Nakon predstave održan je  koncert grupe Adastra.

U ovom projektu ujedinili su se policajci, umjetnici, odgojne ustanove, mediji i cjelokupna  lokalna zajednica, kako bi poslali poruku da nasilje nije rješenje te da nam nasilje nije potrebno. U ime Zadarske županije  nazočni su bili pročelnici Ivan Šimunić i Bernard Maruna.

Pročitano 2889 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA