Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečana sjednica: Luka Modrić počasni građanin Zadra

Posted On Petak, 23 studenoga 2018 14:30

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Zadra i blagdana Svetog Krševana održana je u petak 23. studenoga.

Zadar je, tom prigodom, dobio i novog počasnog građanina. Nakon Franje Tuđmana i generala Ante Gotovine, treći počasni građanin Zadra postao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić. Priznanje su preuzeli njegovi roditelji, otac Stipe i majka Radojka.

- Naša reprezentacija predvođena kapetanom Modrićem pokazala je svjetski nogometni spektakl, čvrsti karakter, skromnost i zajedništvo. Ovo povelja je naše priznanje dječaku koji je odrastao u okolnostima rata i koji je primjer svim mladim ljudima da uz vjeru, talent i naporan rad niti jedan cilj nije nedostižan. Uspjesi naših laureata nas raduju i ispunjavaju optimizmom i potvrđuju kako Zadar prepoznaje izvrsnost - poručio je general Ante Gotovina koji je na pozornicu dopratio Lukine roditelje.

Nagrade za životno djelo dobili su glumica Jasna Ančić i poduzetnik Željko Uzelac, dok su nagrade Grada Zadra uručene Antoniji Mlikoti, Miljenku Dujeli, Šimi i Mihovilu Fanteli, tvrtki Cromaris te četvorici zadarskih nogometaša – Luki Modriću, Danijelu Subašiću, Šimi Vrsaljku i Dominiku Livakoviću. Grb Grada Zadra dobili su zadruga Brlog, Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar, Vladimir Gašpar, Ivica Vidulić, a Grb gradonačelnika uručen je Maji Cindrić, Anđelki Marin, Noelu Lakiću i Marinu Varivodi te dr. Klausu Peteru Boergenu.

Svečanosti je kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića nazočio ministar turizma Gari Cappelli. Izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović bio je akademik Nikola Bašić, a izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun. Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su i brojni drugi uzvanici, među kojima i župan Zadarske županije Božidar Longin sa zamjenicima te predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Željko Lončar.

Pročitano 1571 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA