Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Dom za starije i nemoćne uskoro s povećanim kapacitetom

Posted On Ponedjeljak, 17 prosinca 2018 14:04

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je danas Dom za starije i nemoćne u Zadru. Korisnicima i osoblju zaželio je sretne nadolazeće blagdane te puno zdravlja u novoj 2019. godini. Ujedno je ravnatelju Marku Buljatu uručio prigodni dar – umjetničku sliku koja će krasiti jedan od zidova u Domu.

Dom za starije i nemoćne Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za 372 korisnika, a u tijeku su radovi na uređenju prostora nekadašnje Fizikalne terapije čime će Dom povećati svoj kapacitet za 14 soba koje će moći primiti još 21 korisnika.

„Prostor Fizikalne terapije preuređen je u četrnaest soba sa sanitarnim čvorom, od toga sedam dvokrevetnih i sedam jednokrevetnih soba. Dom je za navedeno uređenje utrošio 1,8 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, a bit će spreman za useljenje nakon blagdana“, rekao je ravnatelj Buljat najavivši da u sljedećoj godini kreće i projekt preuređenja depadanse, zgrade u neposrednoj blizini matičnog Doma. Tim projektom kapacitet Doma trebao bi se povećati za dodatnih tridesetak korisnika. 

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma, ali i podsjetio kako Zadarska županija od ove godine sufinancira smještaj u privatnim domovima iznosom od 500 kuna mjesečno.

„Svjesni smo da je velika potražnja za smještajem pa umirovljenicima koji su smješteni u privatnim domovima pomažemo iznosom od 500 kuna mjesečno. U ovogodišnjem smo proračunu osigurali iznos od 1,5 milijuna kuna za korisnike privatnih domova, a mjesečno smo u prosjeku imali oko 200 zahtjeva. S ostalim socijalnim mjerama koje redovno provodimo poput projekta Pomoć u kući starijim osobama za ukupno oko 350 korisnika i projekta Medicinska skrb starih osoba, ukupno na godišnjoj razini za socijalne mjere izdvajamo oko 2,2 milijuna kuna“, poručio je Longin.

Pročitano 600 puta

Zadnje objave

lipnja 19, 2019

Održana završna konferencija projekta Forest Bioenergy in the Protected Mediterranean Areas – ForBioEnergy

U srijedu, 19. lipnja 2019. godine u Kneževoj palači u Zadru održana je završna…
lipnja 19, 2019

Skrb za osobe starije životne dobi - radionica

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade U Zadru, 19. lipnja 2019.…
lipnja 18, 2019

Sigurnost je hrvatski brend koji raste svake godine

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je u Zadru Stožer za provedbu mjera…
lipnja 18, 2019

Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija: Predsjedanje Vijećem EU jedan je od složenijih međunarodnih projekata

U prvoj polovici 2020. godine Republika Hrvatska predsjedat će Vijećem EU, čime će dobiti…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA