Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Proglašeni dobitnici godišnjih nagrada TZ i Zadarskog lista

Posted On Utorak, 18 prosinca 2018 14:08

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa Zadarskim listom 17. je put dodijelila nagrade tvrtkama, događanjima i osobama koje su svojim radom doprinijeli uspješnoj turističkoj sezoni, ali i unaprijedili turističku ponudu, brendiranje destinacije i dali doprinos u produljenju sezone.

Nagrade su ove godine dobili Samostan benediktinki sv. Margarite u Pagu, D -Marin Marina Dalmacija, Turistička zajednica Grada Nina, ŠC Višnjik, Terra Travel, OPG Babac Damjanić, OPG Matulić, Zvonko Gregov i Frane Skoblar.

Direktor i glavni urednik Zadarskog lista Šenol Selimović istaknuo je u pozdravnoj riječi kako su mediji i turizam odavno u simbiozi, a mediji imaju dvostruku ulogu - moraju razumjeti turizam kao biznis i zastupati javne interese u zaštiti prirodnih resursa kroz održivi turizam. Zadarski list, koji za tri dana slavi 20 godina od izlaska prvog dnevnog izdanja, svoju će misiju nastaviti i u budućnosti.

Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija rekla je kako su svi doprinijeli rastu turističkog prometa, ali i da treba biti  oprezan  i pratiti prijetnje koje se pojavljuju. „Turist mora znati svoga domaćina, iskusiti doživljaj destinacije, a ne samo prespavati i otići. Moramo razvijati kvalitetu, a ne kvalitetu“, poručila je Kadija uoči proglašenja dobitnika.

Župan Božidar Longin, ujedno i predsjednik TZ Zadarske županije, rekao je kako su sve aktivnosti usmjerenje prema produljenju sezone. „Činjenica jest da je naša županija izuzetno privlačna destinacija o čemu svjedoče i brojke. Našu je županiju do konca studenog posjetilo oko 1.902.000 turista, a broj noćenja koji su ostvarili penje se preko 14 milijuna. Veliku ulogu u ovim brojkama odigrao je projekt zajedničkog oglašavanja zadarske turističke regije u promotivnim kampanjama niskotarifne aviokompanije Ryanair. Kroz Zračnu luka Zadar u 11 mjeseci ove godine sletjelo je 601.746 putnika, što je 3% više no prošle godine.“, rekao je Longin i dodao da su  brojke  samo dio priče. „Ono na čemu moramo raditi jest podizanje kvalitete smještaja, usluge, ponude, a sve s ciljem privlačenja što kvalitetnijih gostiju. More, sunce, ljepota prirodne i kulturne baštine nisu dovoljni za kvalitetan turizam. Stoga je svaki iskorak prema nečem novom, kreativnijem, boljem, drugačijem vrijedan hvale.“ Župan Longin rekao je kako smatra  da su ovogodišnji dobitnici nagrada dali veliki doprinos jačanju ponude naše destinacije. „Svima vam upućujem svoju iskrenu čestitku vjerujući da će vama ove nagrade, osim priznanja za do sada učinjeni, biti i dobrim poticajem za dalji rad.“- zaključio je Longin.

 U ime nagrađenih zahvalio je Božidar Duka, regionalni direktor D -Marin Marine Dalmacija.

Ovogodišnji dobitnici priznanja su:

Samostan benediktinki sv. Margarite u Pagu, za Stalnu izložbu crkvene umjetnosti te nastojanja redovnica u očuvanju umijeća i tradicija ovog otoka.

Dogus Grupa - D Marin Marina Dalmacija za domaćinstvo nautičkog superspektakla pod nazivom 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup.

Turistička zajednica Grada Nina za kontinuiran i ustrajan rad na brendiranju i prepoznatljivosti destinacije.

ŠC Višnjik za organizaciju polufinalnog susreta Davis Cupa, koji je osigurao promociju Zadra i približio ga milijunskom gledateljstvu diljem svijeta

Agencija Terra Travel za Zadar Cooking Class, odnosno za osmišljavanje novog turističkog proizvoda i unaprjeđenje turističke ponude destinacije.

OPG Babac Damjanić za uspješno povezivanje poljoprivrede i turizma.

OPG Matulić za unaprjeđenje turizma na otoku. Ana i Krsto Matulić "krivci su" da gost s Pašmana sada odnose kremu sa smiljem, ljuti umak s čilijem ili aceto od smokve ili najpoznatiji umak Pašmanero.

Zvonko Gregov, barkajol koji s kolegama uvjerljivo čuva i nastavlja stoljetnu zadarsku tradiciju, posebnost i prepoznatljivost, vozeći od đige ispred nekadašnje Maraske do Poluotoka

Frane Skoblar za kontinuirana ulaganja i konzistentno unaprjeđenje usluga i sadržaja hotelske tvrtke Turisthotel kao perjanice i predvodnice ovdašnjeg turizma.

Pročitano 2135 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA