Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Predstavljena politička biografija Vladimira Šeksa

Posted On Ponedjeljak, 14 siječnja 2019 09:19

U Gradskoj loži u Zadru predstavljena je knjiga „Šeks. Politička biografija" autora Ivice Miškulina. Na zadarskom predstavljanju o knjizi su govorili prof.dr.sc. Mladen Ančić, doc.dr.sc. Zlatko Begonja i sam autor, doc.dr.sc. Ivica Miškulin.

Nazočne je pozdravio i župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuvši kako je Vladimir Šeks političar koji je snažno obilježio suvremenu povijest Hrvatske, a projektu samostalne i demokratske Hrvatske je dao najplodonosnije godine života.

„Kao što je i autor u knjizi naglasio, Šeks je osnivao HDZ, jer je u njemu prepoznao politički pokret s kojim se podudaraju i njegovi ciljevi i ideali. Težio je mirnom raskidu s komunističkim sustavom, preoblikovanju Hrvatske u državu parlamentarne demokracije, slobodnog tržišta i socijalne pravde te približavanju zapadnoeuropskim demokracijama. Slične motive smo imali svi mi koji smo već 1989. godine u HDZ-u i Franji Tuđmanu prepoznali snagu koja će ostvariti višestoljetni san hrvatskog naroda i stvoriti suverenu i samostalnu državu Hrvatsku“, poručio je Longin.

U ovom opširnom djelu na preko 800 stranica iznesena je politička biografija Vladimira Šeksa, jednog od istaknutih hrvatskih političara tijekom demokratizacije i osamostaljenja Republike Hrvatske. Knjiga je podijeljena u 19 poglavlja, a temelji se na iscrpnom istraživanju svih relevantnih arhivskih izvora. U političkoj aktivnosti ovog političara, navodi izdavač Alfa d.d., zrcali se i značajan dio suvremene hrvatske povijesti, od vremena komunističke Jugoslavije - kada je Šeks bio protivnik režima - do razdoblja demokratizacije, osamostaljenja, Domovinskog rata, kao i hrvatske društvene i političke povijesti kasnog 20. i ranog 21. stoljeća.

Pročitano 336 puta

Zadnje objave

travnja 19, 2019

Održana „kick-off“ konferencija za projekt Adri.SmArtFish

Projekt Adri.SmArtFish – Valorisation of SMall – scale ARTisanal FISHery of the Adriatic…
travnja 18, 2019

Održana 15. sjednica Kolegija župana

Na dnevnom redu sjednice kolegija župana održanoj 18. travnja bila su uz ostalo izvješća…
travnja 17, 2019

NAJAVA 15. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

15. sjednica Kolegija župana održat će se dana 18. travnja (četvrtak) 2019. godine u…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA