Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Biograda

Posted On Ponedjeljak, 14 siječnja 2019 09:58

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u sportskoj dvorani biogradske srednje škole obilježen je Dana Grada Biograda na Moru i blagdan njegove nebeske zaštitnice sv. Stošije.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin, a gradonačelnik Ivan Knez je govorio o razvoju grada, njegovoj turističkoj orijentaciji, ali i brojnim projektima koji su u realizaciji ili će uskoro biti pokrenuti.

Posebno je izdvojio milijardu kuna vrijedan projekt biogradske aglomeracije. Radi se strateškom investicijskom projektu Vlade RH za područje bivše Općine Biograd pod nazivom "Razvoj vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Biograd na Moru, Pašman i Tkon".

„Biogradska aglomeracija se dijeli na dva projekta, kopneni i otočni. Kopneni obuhvaća Grad Biograd na Moru i općine Pakoštane i Sveti Filip i Jakov, dok otočni obuhvaća otok Pašman, odnosno općine Tkon i Pašman. Projekt aglomeracije za bivšu Općinu Biograd odnosi se na završetak izgradnje kanalizacije i vodovodne mreže te rekonstrukciju postojećih cjevovoda, odnosno promjenu starih s novim vodovodnim cijevima i očekujemo potpis ugovora tijekom ove godine“, najavio je Knez.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni uzvanici i gosti – župan Zadarske županije Božidar Longin sa zamjenicima, čelnici susjednih gradova i općina te predstavnici gradova prijatelja iz zemlje i inozemstva.

„Kao grad na moru, i Biograd živi - od mora. I to ne samo u turističkom smislu. Kao naribarskijoj hrvatskoj županiji u interesu nam je i izgradnja kvalitetne ribarske infrastrukture. Zato je važno istaknuti da naša Županijska lučka uprava vodi projekt izgradnje ribarske luke Biograd. Za taj projekt se upravo izrađuje projektna dokumentacija za koji smo preko resornog ministarstva osigurali 1,5 milijuna kuna“, poručio je župan Longin dodavši da projekt dugoročno uključuje premještaj te gradnju nove trajektne luke u Biogradu. Taj projekt će se vezati na trajektnu luku u Tkonu čija je izgradnja u tijeku, a financira se sredstvima iz EU fondova.

Na Svečanoj sjednici zaslužnim građanima dodijeljene su nagrade i priznanja. Silvio Ferara dobitnik je Nagrade za životno djelo, zbog iznimnih dostignuća i doprinosa koje je ostvario tijekom Domovinskog rata vođenjem Centra za obavješćivanje Biograd, kao i u svekolikom radu u društvenom životu s mladima. Godišnje nagrade Grada Biograda za proteklu 2018. godinu dobili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Biograd i Športsko ribolovna udruga Podlanica, a grb grada dobili su Davor Pešić, Petar Pešić, Mladen Pešić, Ivica Kapitanović Šulc, Gordana Kupus, Milivoj Bogdanić, Zvonko Dežnak, Radoslav Dominis i Domagoj Pribilović.

Pročitano 568 puta

Zadnje objave

kolovoza 22, 2019

Svečano obilježen Dan općine Zemunik Donji

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Zemuniku Donjem obilježen je Dan općine i…
srpnja 25, 2019

Bugarski predsjednik Radev posjetio Zadarsku županiju

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev…
srpnja 18, 2019

Zadarskoj županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Bivši ministar državne imovine Goran Marić je prije razrješenja potpisao Ugovor o…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA