Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Mladi iz Zadra, autori najboljeg sastava i videa

Posted On Utorak, 29 siječnja 2019 13:39

Natječaj u organizaciji Hrvatske zajednice županija „EU2ME“, u sklopu kojeg su sudionici na kreativan način izražavali što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju, završio je 21. siječnja ove godine, a odluku o najboljim radovima donio je stručni žiri u sastavu Danijel Javorić Barić, predstavnik mladih u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Petar Jurišin, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i Mateja Jalušić, voditeljica projekta ispred Hrvatske zajednice županija. Kreativni natječaj za cilj je imao potaknuti mlade da promišljaju o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji, a svi zainteresirani imali su se prilike kreativno izraziti kroz fotografije, video uratke i literarne radove. Za vrijeme trajanja natječaja pristiglo je pedesetak radova.

Nakon provedenog bodovanja, stručni žiri odlučio je o najboljim radovima kako slijedi:

Najbolja fotografija: Miroslava Novak (Čakovec)

Najbolji video: Antonio Zubčić, Josip Tomić, Mislav Artić, Anđela Sinovčić (Zadar, učenici gimnazije Jurja Barakovića)

Najbolji sastavak: Petar Zuanović (Seline)

Autori navedenih radova osvojili su GoPro Hero 7 white kameru, dok su za drugo i treće mjesto u svakoj kategoriji osigurani poklon paketi.

Svečanost dodjele nagrada dobitnicima održat će se u ponedjeljak, 4. veljače 2019. u Zagrebu (Hotel International) u sklopu međunarodne konferencije „Što je Europska unija?“. Navedena međunarodna konferencija dio je europskog projekta CROSS OVER kojemu je cilj potaknuti mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti, kroz povećanje participacije na izborima za Europski parlament.

U uvodnom dijelu konferencije prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, a uslijedit će izlaganja Europskog parlamenta – Ureda u Republici Hrvatskoj, Državnog izbornog povjerenstva, Europske komisije i Centra za empirijska politološka istraživanja (tbc). Drugi dio konferencije naglasak će staviti na važnost društveno-političke aktivnosti mladih o čemu će na okruglom stolu raspravljati predstavnici Mreže mladih Hrvatske, inicijative Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Mreže udruga Zagor.

Pročitano 1305 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA