Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Mladi iz Zadra, autori najboljeg sastava i videa

Posted On Utorak, 29 siječnja 2019 13:39

Natječaj u organizaciji Hrvatske zajednice županija „EU2ME“, u sklopu kojeg su sudionici na kreativan način izražavali što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju, završio je 21. siječnja ove godine, a odluku o najboljim radovima donio je stručni žiri u sastavu Danijel Javorić Barić, predstavnik mladih u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Petar Jurišin, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i Mateja Jalušić, voditeljica projekta ispred Hrvatske zajednice županija. Kreativni natječaj za cilj je imao potaknuti mlade da promišljaju o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji, a svi zainteresirani imali su se prilike kreativno izraziti kroz fotografije, video uratke i literarne radove. Za vrijeme trajanja natječaja pristiglo je pedesetak radova.

Nakon provedenog bodovanja, stručni žiri odlučio je o najboljim radovima kako slijedi:

Najbolja fotografija: Miroslava Novak (Čakovec)

Najbolji video: Antonio Zubčić, Josip Tomić, Mislav Artić, Anđela Sinovčić (Zadar, učenici gimnazije Jurja Barakovića)

Najbolji sastavak: Petar Zuanović (Seline)

Autori navedenih radova osvojili su GoPro Hero 7 white kameru, dok su za drugo i treće mjesto u svakoj kategoriji osigurani poklon paketi.

Svečanost dodjele nagrada dobitnicima održat će se u ponedjeljak, 4. veljače 2019. u Zagrebu (Hotel International) u sklopu međunarodne konferencije „Što je Europska unija?“. Navedena međunarodna konferencija dio je europskog projekta CROSS OVER kojemu je cilj potaknuti mlade na promišljanje o političkoj odgovornosti, kroz povećanje participacije na izborima za Europski parlament.

U uvodnom dijelu konferencije prisutnima će se obratiti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, a uslijedit će izlaganja Europskog parlamenta – Ureda u Republici Hrvatskoj, Državnog izbornog povjerenstva, Europske komisije i Centra za empirijska politološka istraživanja (tbc). Drugi dio konferencije naglasak će staviti na važnost društveno-političke aktivnosti mladih o čemu će na okruglom stolu raspravljati predstavnici Mreže mladih Hrvatske, inicijative Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Mreže udruga Zagor.

Pročitano 1254 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA