Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu za 2019. godinu

Posted On Petak, 08 veljače 2019 10:47

U tijeku je  "Javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu za 2019. godinu". Njime se pozivaju organizatori događanja, koji zadovoljavaju uvjete Programa za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora,  da podnesu zahtjeve za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu koja se održavaju na području Županije u 2019. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska na destinaciju i obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije za kulturna/zabavna, sportska, eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja.

Jedan od glavnih ciljeva provedbe dodjela potpora jest, uz transparentnost i jasno definiranje ciljeva i svrhe programa, unapređenje koncepta "doživljaja" kako bi se turizam u Zadarskoj županiji razvijao u skladu s trendovima tržišta te kako bi ona postala još poželjnija destinacija, osobito u periodima van ljetnih mjeseci, pred i posezone.

Potpore se odobravaju za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja, odnosno za najam opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.), nabavu radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najam prostora za održavanje događanja, najam prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezan uz organizaciju događanja, za troškove izvođača i vanjskih suradnika, uslugu zaštitarske službe i druge opravdane troškove neposredne organizacije, osim promotivnih. Sredstva su dostupna pravnim i fizičkim osobama i to: trgovačkim društvima, obrtima, javnim ustanovama i turističkim zajednicama gradova, općina (mjesta) na području Zadarske županije, a događanja može kandidirati samo jedan suorganizator događanja (ako više su/organizatora kandidira isto događanje, potporu može dobiti samo jedan su/organizator).

Postupak dodjele potpore pokreće se i provodi temeljem objavljenog Javnog poziva koji se, s pripadajućim obrascima, nalazi na mrežnoj stranici Zadarske županije, https://www.zadarska-zupanija.hr/natjecaji-i-javna-nabava/potpore-i-priznanja/aktivni-natjecaji  i traje 30 dana od dana objave.

Pročitano 1472 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA