Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijska lučka uprava u ovoj godini planira povećati prihode za osam posto

Posted On Ponedjeljak, 18 veljače 2019 13:19

Župan Božidar Longin, na 14. sjednici kolegija župana dao je suglasnost na Godišnji program rada i plan razvoja luka te Financijski plan Županijske lučke uprave Zadar za 2019. godinu.

Kako je naglasio resorni pročelnik Krešimir Laštro, Županijska lučka uprava Zadar konstantno  povećava vlastite prihode, a ove godine planira se povećanje od 8 posto. Pred nama su i brojna ulaganja u lučku infrastrukturu u vrijednosti od 35 milijuna kuna. „Županijska lučka uprava Zadar u ovoj godini planira prihode od 17.041.511,00 kuna i to najviše od lučke pristojbe, lučke naknade i naknade od koncesija“, rekao je ravnatelj ove ustanove Davor Škibola i dodao kako je to više od 74 posto prihoda od vlastite djelatnosti. „Od lučkih pristojbi planiramo uprihoditi oko 8,2 milijuna kuna, što je rezultat sve bolje uređenosti luka i ugovora koji se zbog toga potpisuju. Na otocima zapošljavamo sve više lučkih nadzornika, ovo ljeto to proširujemo s Istom, ne kako bismo zaradili od turizma, nego osigurali kvalitetniju uslugu. Za dva mjeseca na Istu će biti završen posao oko lukobrana čime će se poboljšati infrastruktura i sigurnost za dolaske većih jahti, stavili smo solarnu rasvjetu u našu najveću luku u Salima, a očekujemo uskoro i potpis ugovora za opskrbu gorivom u Zaglavu i luci Kosirača na Istu“, najavio je Škibola.

Ravnatelj je naglasio kako je ŽLU Zadar najveća lučka uprava u Hrvatskoj te su zatražili iz državnog proračuna dodatna sredstva za uređenje lučke infrastrukture u 5 luka:  „Ove godine državi smo poslali zahtjeve za Jazine,Vinjerac, Pakoštane, Silbu, Mrljane, blizu smo potpisa ugovora u vrijednosti 10 milijuna kuna za sve navedeno. S Gradom Zadrom potpisali smo ugovor o ulaganju od milijun kuna u Jazine. Nadamo se da ćemo za 15 dana imati bager u Jazinama i to napokon završiti, kako bismo imali jednu od najljepših luka na Jadranu“, rekao je Škibola.

Od planiranih radova Škibola je još između ostalog  naveo izradu Projektne dokumentacije za sanaciju obalnih zidova i postavljanje pontona u uvali Bregdetti, nastavak izgradnje trajektne luke u Tkonu, sanaciju obalnih zidova u luci Pag, sanaciju pristana u luci Lukoran itd.

Pročitano 3017 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA