Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Plenković s ministrima obišao projekte u Ninu

Posted On Petak, 08 ožujka 2019 12:38

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u završnom dijelu jučerašnjeg posjeta Zadarskoj županiji obišao je projekte u gradu Ninu te potom održao sastanak u gradu Zadru s gradonačelnikom Dukićem i suradnicima.

Premijer je u pratnji ministara Butkovića, Krstičevića i Žalac obišao radove na obnovi dva mosta u Ninu stradala u poplavi u rujnu 2017. godine.

"Drago mi je da radovi koji se provode u aktivnosti Hrvatskih cesta dobro napreduju i da će biti gotovi do studenoga ove godine te da će ponovno Nin, kraljevski grad, biti onako atraktivan kao što je i bio prije tih velikih poplava - i za turiste, ali i ovdje za domaće ljude", rekao je predsjednik Vlade nakon što je, u društvu župana i gradonačelnika, obišao gradilište. Plenković je posjetio i gradilište velikog projekta aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi, ukupne vrijednosti 432 milijuna kuna koji se u najvećoj mjeri sufinanciraju sredstvima iz EU fondova.

„Pri obilasku Zadarske županije uvjerili smo se kako ona pulsira u znaku pomorstva, prometa i marikulture. Ono što me posebno ohrabruje početak je velikog vodno-komunalnog projekta aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi uz izgradnju više od 100 kilometara mreže odvodnje. Taj se projekt sa 70 posto od ukupne vrijednosti financira iz europskog proračuna, u ostatku sredstava zajednički sudjeluju Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode, dok samo sa osam posto participiraju lokalne samouprave. Njegovom realizacijom povećat će se kvaliteta života ljudi u ovom dijelu Zadarske županije te omogućiti još bolja usluga u turizmu koji je ovdje izrazito propulzivna djelatnost“, istaknuo je Plenković.

Izaslanstvo Vlade RH u Ninu su ugostili župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Nina Emil Ćurko, načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i načelnik Općine Vrsi Luka Perinić. Posjet Ninu završen je obilaskom mrijestilišta tvrtke Cromaris u kojeg je uloženo oko 130 milijuna kuna. Istaknuto je da je ta tvrtka sedma u pogledu proizvodnje mediteranske ribe u konkurenciji s najvećim španjolskim, grčkim i turskim kompanijama na ovom području.

Na radnom sastanku u Gradu Zadru premijeru i suradnicima prezentirani su projekti u kulturi i obrazovanju, zatim projekti prometne, gospodarske i komunalne infrastrukture koji se sufinanciraju sredstvima fondova Europske unije te ostali kapitalni projekti Grada Zadra.

"Cijeli ovaj posjet prigoda je jednom boljem razumijevanju niza investicijskih, razvojnih priča Zadarske županije koja napreduje u gospodarskom te u smislu prometne infrastrukture", zaključio je Plenković, nabrojivši projekte koji će Zadarsku županiju učiniti još konkurentniju, poput dogradnje zračne luke i luke Gaženica, trajektne te ribarske luke.

Pročitano 663 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA