Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

8. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

Posted On Utorak, 12 ožujka 2019 14:17

U utorak, 12. ožujka 2019. godine,  Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održana je 8. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije. Policijski službenici za prevenciju PU zadarske zajedno sa pročelnicima  Zadarske županije predstavili su ukratko najvažnije aktivnosti koje su se provele tijekom 2018.  godine ,a u okviru su nacionalnih i lokalnih projekata koje se provode sukladno Planu rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.  

U provedbi programa i projekata sudjeluju i osnovne i srednje škole na području Zadarske županije, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Volonterski centar Zadar, Sveučilište u Zadru, pravosudna tijela i svi ostali zainteresirani dionici.

Voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša pozdravio je prisutne u ime načelnika PU zadarske Antona Dražine, te je  predstavio Stanje sigurnosti i aktivnosti policije u 2018. godini koje je sukladno statističkim pokazateljima ocijenjeno povoljnim.

Tijekom 2019. godine sve aktivnosti provodit će se sukladno Planu Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području tijekom Zadarske županije koje je prihvaćeno na današnjoj sjednici.  Predstavnici radnih skupina Sigurnosti u prometu, Sigurnosti u turizmu i Sigurno ponašanje djece na internetu iznijeli su rezultate projekata i programa koji se provode te koji se planiraju provoditi  u 2019. godini.

Ususret nadolazećoj turističkoj sezoni doc.dr.sc. Tomislav Klarin  sa Odjela za turizam i Komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru predstavio je preliminarne  rezultate zajedničkih  istraživanja Sveučilišta u Zadru i Odjela za prevenciju Pu zadarske  o sigurnosti iz 2017. godine koje ispituje navike i samozaštitno ponašanje iznajmljivača, građana i turista, uključujući i opremljenost objekata sredstvima tehničke zaštite.  

Predsjednik Vijeća i župan Zadarske županije Božidar Longin naglasio je važnost uključivanja svih ključnih dionika u edukacije, predavanja i  aktivnosti koje pridonose brendiranju Zadarske županije kao tražene i prije svega sigurne turističke destinacije. S obzirom na promjene koje se događaju na globalnoj razini, sigurnost je jedan od ključnih preduvjeta za  pozicioniranje Zadarske županije na  listi jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija, kako na lokalnoj  tako i na regionalnoj razini.

 

Pročitano 388 puta

Zadnje objave

svibnja 17, 2019

Veleposlanik Danske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Veleposlanik Kraljevine Danske Nj. E. Christian Thorning boravio je u nastupnom posjetu…
svibnja 17, 2019

Na Maloj glavi iznad Preka pušten u rad odašiljač vrijedan 30 milijuna kuna

Na brdu Mala Glava iznad Preka svečano je pušten u rad novi antenski stup tvrtke…
svibnja 14, 2019

Sudionici projekta Erasmus+ J.O.Y. posjetili Zadarsku županiju

Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport i Katarina…
svibnja 14, 2019

Premijer Plenković na dodijeli priznanja "Zadarsko bijelo srce"

Dodjela Zadarskog bijelog srca, odličja koje se od 2000. godine, dodjeljuje medicinskim…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA