Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sa 10. sjednice Županijske skupštine

Posted On Ponedjeljak, 18 ožujka 2019 15:11

Vijećnici županijske Skupštine prihvatili su u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine na svojoj 10. sjednici Odluku o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije. Nositelj izrade je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije. Od donošenja zadnjih Izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije protekle su već četiri godine, a u tom razdoblju je bilo značajnih promjena u zakonskoj i podzakonskoj regulativi te je zaprimljeno više inicijativa od raznih poslovnih i lokalnih subjekata za njegovom izmjenom.

Od donošenja prethodnih izmjena i dopuna Plana, na inicijativu jedinica lokalne samouprave, ali i fizičkih te pravnih osoba u više su  navrata iskazivane potrebe za planiranjem novih zona ili za korekcijom položaja, površine, kapaciteta i vrste pojedinih planiranih zona. Najviše zahtjeva je vezano za planiranje zona ugostiteljsko-turističke namjene.

Vijećnici su dali suglasnost Sveučilištu u Zadru za ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju zgrade javne i društvene namjene  zgrade stare Tehničke škole. Zgrada je dana na korištenje Sveučilištu  i to na neodređeno vrijeme i bez naknade. Radi se o rekonstrukciji zgrade „stare“ Tehničke škole, na adresi u Zadru koju se planira izvesti u sklopu projekta Integriranih teritorijalnih ulaganja ITU i sredstava dodijeljenih Gradu Zadru, sveukupne vrijednosti cca 29.000.000,00 kuna.

Projekt je uvršten na listu projekata za financiranje u skladu sa Strategijom razvoja urbanog područja Zadra do 2020. (SRUP Zadar) i predstavlja obnovu brownfield lokacije, odnosno rekonstrukciju građevine stare škole koja je zbog neuvjetnosti za izvođenje nastave napuštena. U postojećem prostoru koji se trenutno ne može koristiti, potrebno je izvršiti rekonstrukciju, sanaciju i opremanje objekta u svrhu smanjenja nedostatnih prostornih mogućnosti Sveučilišta u Zadru, u skladu s prostornim planom. Obnovljeni objekt određen kao brownfield lokacija koristiti će namjeni visokog obrazovanja i znanstveno – istraživačkog rada.

Omjer sufinanciranja je 85% ITU (ERDF) te 15% Sveučilište u Zadru.

Na sjednici je prihvaćeno i Godišnje izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za 2018. godinu, plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini srednjoškolskih ustanova i osnovnih škola u 2019. godini   te Odluka o kriterijima, mjerilima, načinu financiranja i rasporedu sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove na području Zadarske županije u 2019. godini.     

    

Pročitano 1925 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA