Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan grada Obrovca

Posted On Srijeda, 20 ožujka 2019 14:00

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja obilježen je Dan Grada Obrovca i blagdan njegovog nebeskog zaštitnika Sv. Josipa.

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan naveo je više projekata koje je gradska uprava provela tijekom posljednje godine, od infrastrukturnih zahvata pa do energetske obnove zgrada u centru grada. Pohvalio se i sve boljim turističkim brojkama te iskazao uvjerenje da će Grad Obrovac u idućih nekoliko godina ući među deset destinacija po broju noćenja u Zadarskoj županiji.

Župan Zadarske županije Božidar Longin također je istaknuo veliki iskorak turizma u ruralnim krajevima Zadarske županije u posljednjih nekoliko godina.

„Naš razvoj mora biti održiv i zato je posebno važno istaknuti da ne možemo očekivati visoku razinu turizma ukoliko ne sačuvamo čist okoliš. To je zadatak svih nas, jer moramo idućim generacijama ostaviti u naslijeđe netaknutu prirodu“, rekao je Longin te naglasio da je jedan od glavnih ciljeva koje je zacrtao u ovom mandatu župana - izgradnja vodovoda i odvodnje u što većem dijelu naše županije.

„Svjesni smo svi da je to ključni preduvjet razvoja. Iz tog razloga, zajedno s Gradom Obrovcem, ali i s još 12 općina i gradova, radimo na iznimno važnom projektu 'Aglomeracija Novigradsko i Karinsko more – Podvelebitski kanal', koja će u najvećoj mjeri biti financirana europskim sredstvima. Formirali smo projektni tim i krenulo se u izradu projektne dokumentacije. Nadam da ćemo kroz idućih nekoliko mjeseci napraviti sve potrebne korake, kako bismo mogli odrediti vremenske i financijske okvire“, poručio je Longin.

Pročitano 2077 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA