Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavnici Hrvatskog crvenog križa posjetili Zadarsku županiju

Posted On Ponedjeljak, 25 ožujka 2019 15:37

Zamjenik župana Šime Vicković primio je u ponedjeljak, 25. ožujka 2019.godine izvršnog predsjednika Hrvatskog crvenog križa Roberta Markta u čijoj su pratnji bili  i Danijela Vranić, voditeljica Odjela za rad s društvima crvenog križa  i Bore Galac, ravnatelj Društva Crvenog križa Zadarske županije.

Zamjenik Vicković koji je ujedno načelnik stožera Civilne zaštite  rekao je kako Zadarska županija  temeljem Zakona o Crvenom križu financira njihov rad , i to 0,5%  Županijskog proračuna za redovni rad te 0,2% za zaštitu i spašavanje. Ove godine je to 401.501,00 kuna. Također je dodao da povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada svake godine organiziramo svečani prijem za dobrovoljne darivatelje kojima se uručuju priznanja za „okrugla“ darivanja te im i župan uruči prigodan dar. Dodao je kako u svim segmentima sa Crvenim križem Zadarske županije dobro surađujemo, te da je njihova pomoć kada su našu županiju zadesili požari i poplave bila od neprocjenjive pomoći.

Predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt zahvalio je na prijemu i naglasio kako je izuzetno zadovoljan suradnjom na razini Županije. Zamolio je za pomoć naših razvojnih agencija u pripremi projekata kojima bi mogli povući sredstva iz europskih socijalnih fondova za nabavku opreme i obnovu infrastrukture. Najavio je također da će Hrvatski crveni križ u suradnji sa Lučkom kapetanijom napraviti projekt spašavanja na moru kako bi podigli sigurnost u turizmu.

Bore Galac najavio je simulaciju razornog potresa u luci Gaženica kada će biti i postavljen šator za takve namjene kojega će nabaviti Zadarska županija.

Pročitano 1281 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA