Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počinju Županijski dani 2019.

Posted On Srijeda, 03 travnja 2019 11:19

Predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar i župan Zadarske županije Božidar Longin predstavili su u srijedu, 3. travnja 2019. godine program ovogodišnjih Županijskih dana koji počinju 6., a završavaju 30. travnja 2019.

Kako je naveo župan Božidar Longin, Županijski dani počinju sportskim događanjima, i to trailom u Kolanu- Say cheese and run te najvećom lokalnom biciklijadom u Hrvatskoj „Od Branimira do Branimira“ koja će se održati 11. godinu za redom.

„Imamo 44 događaja u 24 dana,  25 mjesta u Zadarskoj županiji -Zadar, Benkovac, Obrovac, Nin, Pag, Kolan, Saharun, Sali, Bibinje, Starigrad, Gračac, Paklenica, Sv. Filip i Jakov, Polača, Škarbnja, Vinjerac, Pakoštane, Suhovare, Briševo, Karin, Petrčane, Velim, Karin Gornji, Nadin i Preko  uključeno je u program, ali i jedan grad izvan naše županije- Vukovar“, rekao je župan Longin dodajući kako je u programu ukupno  12 sportskih događaja, 8 izložbi, 5 predstavljanja knjiga, 4 izvedbe predstava Kazališta lutaka Zadar po županiji i 1 premijera, tečaj glagoljice, 2 ekološke akcije čišćenja, Dani maslina, Festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu te vrtna izložba Cvijet Zadra, predstavljanje OPG-ova u Danima agorturizma, manifestacija Upali i uštedi i predstavljanje nove rasvjete u Vinjercu,vježba Razorni potres Gaženica 2019., javnozdravstvena akcije Pokreni srce – spasi život, Dani otvorenih vrata planinarskog doma Paklenica, premijera dokumentarnog filma u sklopu manifestacija Putevima bokeljskih Hrvata – Boka u Zadru i Smotra klapa Zadarske županije u Vukovaru .

„U program su uključene naše ustanove, udruge, sportski klubovi, neke JLS i dr. Kroz raznolikost programa pokušali smo prikazati rad županijske samouprave i ustanova te prostorno pokriti što veći broj mjesta na području Zadarske županije vodeći računa da budu zastupljeni i otoci, i obala, i zaleđe, i lički prostor.“, dodao je župan Longin.

Predsjednik županijske skupštine Željko Lončar naglasio je kako će se svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti uručene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo, ove godine održati 24. travnja 2019. i to u novoj zgradi putničkog terminala luke Gaženica. „Znamo da je Dan županije 16. travnja, no kako je to Veliki tjedan, odlučili smo sjednicu održati 24. travnja i to u Gaženici.“, rekao je Lončar i podsjetio kako nije neuobičajeno da se svečane sjednice održavaju izvan standardnih prostora. Tako je prošle godine sjednica održana u prostoru nove Poliklinike, a prije više godina na trajektu u zadarskom kanalu. „Nova zgrada putničkog terminala kapitalni je projekt koji je konačno saživio pa je održavanje sjednice u ovom prostoru itekako značajno“, rekao je predsjednik Lončar i pozvao sve žitelje na sudjelovanje u programu.

Pročitano 994 puta

Zadnje objave

kolovoza 22, 2019

Svečano obilježen Dan općine Zemunik Donji

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Zemuniku Donjem obilježen je Dan općine i…
srpnja 25, 2019

Bugarski predsjednik Radev posjetio Zadarsku županiju

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev…
srpnja 18, 2019

Zadarskoj županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Bivši ministar državne imovine Goran Marić je prije razrješenja potpisao Ugovor o…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA