Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije

Posted On Srijeda, 03 travnja 2019 12:51

Treće izdanje Dana otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije održat će se 27. i 28. travnja u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA i Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

Na devet lokacija diljem Zadarske županije domaći i strani posjetitelji moći će uživati u vrhunskoj, tradicionalnoj gastronomiji čija se receptura zasniva na tradiciji i namirnicama najviše kvalitete nastalim isključivo na samim domaćinstvima i najužem krugu oko njega.

Riječ je o jedinstvenom spoju lokalne poljoprivrede, gastronomije i turizma, a osnovni je cilj projekta promocija i turistička aktivacija ruralnog prostora Zadarske županije.

 „Potencijal agroturizma na našem području je iznimno velik, a Zadarska županija u posljednjih nekoliko godina kroz potpore za ruralni razvoj ulaže značajna sredstva u podizanje kvalitete seoskih gospodarstava. Vjerujemo da će sve mjere koje poduzimamo  dovesti do toga da naša županija bude prepoznata kao jedna od atraktivnijih destinacija u ovom obliku selektivnog turizma, što svakako može doprinijeti produljenju turističke sezone i dodatnom razvoju ruralnog prostora“, poručio je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Posjetitelji će moći degustirati posebno kreirane menije po pristupačnim cijenama na seoskim gospodarstvima, pritom uživajući u prirodnim ljepotama zadarskog zaleđa.

Na trećim Danima agroturizma Zadarske županije sudjeluju OPG Butić (Briševo), PZ Maslina i Vino, Ražnjevića dvori i Agroturizam Prtenjača (Polača), OPG Šime Škaulj (Nadin), OPG Roca (Stankovci), OPG Tomo Aračić (Karin), Kraljevski vinogradi (Petrčane) i Zavičajni muzej Benkovac (prezentacija gastro običaja).

Pročitano 1715 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA