Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 15. sjednica Kolegija župana

Posted On Četvrtak, 18 travnja 2019 14:29

Na dnevnom redu sjednice kolegija župana održanoj 18. travnja  bila su uz ostalo  izvješća o radu županijskih ustanova u 2018. godini. Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Stjepan Gverić istaknuo je aktivnosti koje su provedene u prošloj godini, poput izradi i pripreme prostornih planova, dopune prostornog plana za Općinu Bibinje, rad na prostornom planu Parka prirode Velebit i sl. Izdano je mišljenje za 13 gradskih i općinskih planova. Ravnatelj Javne ustanove Natura Jadera iznio je podatak o 13 zaštićenih lokaliteta i preko 100 lokaliteta u Europskoj ekološkoj mreži Natura 2000, što pokriva oko 50 posto cijele županije. Ravnateljica Zadre Nove Marina Dujmović Vuković rekla je kako je ova ustanova u 2018. kao regionalni koordinator sudjelovala u izradi županijske i nacionalne razvojne strategije. Pripremila je i razvila planove na temelju kojih su Medicinska škola Ante Kuzmanića i Strukovna škola Vice Vlatkovića postali regionalni centri kompetentnosti.

Tijekom 2018. godine INOVAcija je, istaknula je ravnateljica Katarina Colić, sa četvero stalnih zaposlenika provodila ukupno osam projekata na kojima je sudjelovala kao partner ili nositelj projekta. Uz podršku Filmskog ureda Zadar realizirano je 14 projekata snimanja na području Zadarske županije što je ukupno 54 projekta snimanja od osnivanja ureda.

Skupštini će biti upućeni na usvajanje prijedlozi odluke o dopuni djelatnosti Medicinske škole Ante Kuzmanića i strukovne škole Vice Vlatkovića koje su postale centri kompetentnosti, a preko kojih je jedino moguće ulagati, odnosno investirati u smještaj srednjoškolskog đačkog doma. Skupštini  će biti također upućeni na usvajanje Zaključci o davanju suglasnosti na statute osnovnih i srednjih  škola kojima je osnivač Zadarska županija.

Zadarska županija  će Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije dati  suglasnost za nabavku još dvaju medicinska vozila izvanbolničke hitne medicinske službe, što će uz 11 vozila koja su već ugovorena i stižu najkasnije u rujnu, značajno pomladiti vozni park ove ustanove. Vrijednost vozila je ukupno 1,08 milijuna kuna s PDV-om, pa suglasnost treba dati Županijska skupština.

Zavod ima više od 70 vozila, od toga 40 za potrebe saniteta, no riječ je većinom o starim vozilima koje je potrebno zamijeniti, čulo se na kolegiju župana.

Župan Božidar Longin je na današnjem kolegiju donio Odluke o raspisivanju Javnog poziva za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Zadarske županije u 2019. godini, Odluke o dodjeli potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2019. godinu za što je osigurano  ukupno 400.000,00 kuna. Kroz ovu mjeru dodjeljuje se potpora manifestacijama koje se provode s ciljem osiguravanja dodatne ponude na području Zadarske županije, zatim događanjima čija aktivnost doprinosi unapređenju turističke ponude i razvoju sadržaja koji omogućavaju produljenje turističke sezone i stvaranju prepoznatljivog imidža turizma Zadarske županije. Potpore se mogu odobriti isključivo za događanja u turizmu koja se održavaju na području Zadarske županije u 2019. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska na destinaciju i obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije i to: kulturna/zabavna događanja, sportska događanja, enogastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja.

Donesen je i Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Zadarske županije.  Ovim Programom se pobliže uređuju uvjeti ostvarivanja potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u svrhu unapređenja istog kroz očuvanje ruralnog prostora i unapređenje kvalitete života na tom prostoru. Ovaj Program je temelj za raspisivanje Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2019. i 2020. godini.

Za provođenje ovog Programa osigurana su financijska sredstva u Proračunu Zadarske županije za 2019. godinu u iznosu od 1.000.000,00 kn.

Pročitano 502 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA