Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Nogometaši počasni građani, nagrade za životno djelo Skračiću i Keri

Posted On Četvrtak, 25 travnja 2019 08:44

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine u putničkom terminalu Gaženica dodijeljene su godišnje nagrade Zadarske županije. Nagrada Zadarske županije za životno djelo uručena je prof. dr. sc. Vladimiru Skračiću, dok je postumno priznanje za mons. dr. sc. Pavla Keru preuzeo generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Četvorica hrvatskih nogometnih reprezentativaca – Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković postali su počasni građani Županije, a svoje povelje će preuzeti prvom prilikom kada svi zajedno budu u Zadru.

Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća u 2018. godini dobili su Dragan Župan (područje športa), Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije (područje zdravstvenog, humanitarnog rada i socijalne skrbi), Julija Brkić (područje karitativne djelatnosti i humanitarnog rada), Davor Vidaković (područje odgoja, obrazovanja, kulture, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada), Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar (područje športa osoba s invaliditetom), Kazalište lutaka Zadar (područje kulture i umjetnosti), Davor Pešić, Mladen Pešić i Petar Pešić (područje humanosti) te Zvonimir Vlatković (područje poljoprivrede).

U video prilozima prezentirane su kratke biografije svih dobitnika, a u ime nagrađenih obratio se prof. dr. sc. Vladimir Skračić koji je istaknuo da mu je iznimna čast biti dobitnik županijske nagrade za životno djelo.

„To je priznanje za timski rad, za koje su zaslužni deseci istraživača i suradnika, a kada se uzmu u obzir i ispitanici koji su mi pomagali u popisivanju toponima, onda i stotine. Čestitam i drugim laureatima, a želim se obratiti jednom koji nas sada sigurno gleda negdje iz nebeskih skriptorija, monsinjoru Pavi. Iznimna mi je čast biti u njegovom društvu, jer se radi o čovjeku koji je svojim radom uvelike zadužio naš grad, županiju i domovinu“, rekao je Vladimir Skračić koji je u bogatoj karijeri prikupio preko 15.000 toponima na području sjeverne Dalmacije, čime je sačuvao od zaborava velik dio naše jezične baštine. Dao je velik doprinos osnutku Centra za jadransku onomastiku i etnolingvistiku na Sveučilištu u Zadru, a kroz udrugu Latinsko idro dokumentirao je i sačuvao brojne vrijednosti naše maritimne baštine.

Pročitano 590 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA