Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarske klape darovale koncert Vukovarcima

Posted On Ponedjeljak, 29 travnja 2019 09:27

Klape Zadarske županije u Vukovaru su održale 5. Smotru klapa Zadarske županije čime su započele Dane grada Vukovara i obilježile kraj Županijskih dana 2019. Nastupile su klape Koporan iz Poličnika, Arja iz Starigrada Paklenice, Školji s otoka Pašmana, Puntadura iz Vira i ove godine Arancini iz Zagreba u kojoj pjevaju tri Zadrana.

Publika je još jednom bila oduševljena dalmatinskom klapskom pjesmom, ali i zajedništvom i prijateljstvom dvaju gradova. Samoj Smotri prethodilo je otvaranje izložbe “Lutke i scenografija Kazališta lutaka Zadar”, autora Darka Petkovića, a uz ostale nazočni su bili i župan Vukovarsko- srijemske županije Božo Galić i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček. U ime Zadarske županije nazočan je bio vijećnik u Skupštini Zadarske županije i predsjednik Odbora za branitelje Dalibor Barešić.

“Još jednom puno vam hvala. Naša suradnja na brojnim područjima traje već niz godina i ona nam puno znači. Ista smo duša, puno ljudi, duša koja voli Hrvatsku i pjesmu. Svi zajedno smo jači”, poručio je župan Božo Galić.

“Želim se zahvaliti Zadarskoj županiji na ovoj prekrasnoj uvertiri u obilježavanje Dana Grada. Vi nam pokazujete da grad Vukovar ima jako puno prijatelja i na tome vam od srca hvala”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Klape Zadarske županije pjevale su u nedjelju na svetoj misi u crkvi sv. Filipa i Jakova tijekom koje je bilo i četiri krštenja. Nakon mise klape su odale počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, položile vijence i zapalile svijeće na mjestu masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju. 

Pročitano 1064 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA