Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadarske klape darovale koncert Vukovarcima

Posted On Ponedjeljak, 29 travnja 2019 09:27

Klape Zadarske županije u Vukovaru su održale 5. Smotru klapa Zadarske županije čime su započele Dane grada Vukovara i obilježile kraj Županijskih dana 2019. Nastupile su klape Koporan iz Poličnika, Arja iz Starigrada Paklenice, Školji s otoka Pašmana, Puntadura iz Vira i ove godine Arancini iz Zagreba u kojoj pjevaju tri Zadrana.

Publika je još jednom bila oduševljena dalmatinskom klapskom pjesmom, ali i zajedništvom i prijateljstvom dvaju gradova. Samoj Smotri prethodilo je otvaranje izložbe “Lutke i scenografija Kazališta lutaka Zadar”, autora Darka Petkovića, a uz ostale nazočni su bili i župan Vukovarsko- srijemske županije Božo Galić i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček. U ime Zadarske županije nazočan je bio vijećnik u Skupštini Zadarske županije i predsjednik Odbora za branitelje Dalibor Barešić.

“Još jednom puno vam hvala. Naša suradnja na brojnim područjima traje već niz godina i ona nam puno znači. Ista smo duša, puno ljudi, duša koja voli Hrvatsku i pjesmu. Svi zajedno smo jači”, poručio je župan Božo Galić.

“Želim se zahvaliti Zadarskoj županiji na ovoj prekrasnoj uvertiri u obilježavanje Dana Grada. Vi nam pokazujete da grad Vukovar ima jako puno prijatelja i na tome vam od srca hvala”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Klape Zadarske županije pjevale su u nedjelju na svetoj misi u crkvi sv. Filipa i Jakova tijekom koje je bilo i četiri krštenja. Nakon mise klape su odale počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, položile vijence i zapalile svijeće na mjestu masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju. 

Pročitano 1022 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA