Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Bibinje

Posted On Četvrtak, 02 svibnja 2019 17:39

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Bibinje. Među brojnim uzvanicima nazočni su bili i izaslanik predsjednika Vlade RH župan Božidar Longin i izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica Grozdana Perić. Nakon uvodnog obraćanja domaćina, predsjednika općinskog vijeća Ivana Šimunića, o učinjenom u proteklom razdoblju govorio je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

U svom govoru, župan Božidar Longin istaknuo je kako  je pred  Zadarskom županijom novi  razvojni uzlet.

„Strateški izgrađujemo svoj prepoznatljivi turistički proizvod, koji se postupno nadopunjuje turizmom u zaleđu i udaljenim krajevima županije.   Bibinje su idealan primjer ugodne sredine koja nudi čisti okoliš te idealan spoj atraktivne obale i mora, pa se logičnim nameće da je baš turizam grana na kojoj se temelji ovdašnje gospodarstvo. Kako bi se turizam i dalje razvijao, svakako je potrebno i dalje ulagati u poboljšanje ponude i podizanje kvalitete, na čemu vaša lokalna samouprava godinama uporno i vrijedno radi.  Često to ističem, pa ću ponoviti i sada – nema ozbiljnog turizma bez riješenog pitanja odvodnje i vodovoda.“, rekao je župan i dodao da je to jedan od najvažnijih zadataka koji  je  sebi  postavio u ovom mandatu te kako pozorno  prati sve aktivnosti koje  općina provodi u projektu Aglomeracija Bibinje – Sukošan.  „Stojim im maksimalno na raspolaganju i kao član Upravnog vijeća Hrvatskih voda te vjerujem da ćemo tijekom ove godine taj ugovor i potpisati“, rekao je Longin ističući da se  u Zadarskoj županiji trenutno provode  brojni  infrastrukturni projekti, vrijedni više od milijardu i pol kuna, a s ovima koji su u završnoj fazi pripreme taj će se iznos višestruko premašiti.

„Još jedan veliki projekt za našu županiju nedavno je otvoren – riječ je naravno o putničkom terminalu Luke Gaženica, s kojim će naš turizam dobiti još jedan značajan vjetar u leđa.  S razvojem teretnog prometa u Gaženici, očekujemo i modernizaciju željeznice, a naravno da je vama u Bibinjama, ali i nama u županiji posebno stalo da izmjestimo prugu iz mjesta. Na tome već radimo u suradnji s našim prijateljima u ministarstvu prometa, ali i kroz Prometni masterplan županije koji je upravo u izradi.“, istaknuo je u svom govoru župan Božidar Longin koji je danas bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te čestitao svim Bibinjcima njihov dan Općine.

Najzaslužnijima u protekloj godini podijeljene su  zahvalnice i priznanja- učenicima Osnovne škole Stjepana Radića Bibinje koji su se istaknuli sjajnim rezultatima: Laura Karaban – učenica 5. razreda, Ivan Gverić – učenik 6. razreda, Luka Bralić – učenik 7. razreda,  Bartol Lukić – učenik 7. razreda,  i Stanko Sikirić – učenik 8. Razreda.

Općina Bibinje priznanje je  uručila  Anti Šimuniću i njegovim prijateljima. Zahvala je ovo na njihovom nesebičnom i humanom doprinosu u obilježavanju obljetnice  Oluje u Bibinjama, ali i primjeru drugima kako se odricanjem, zajedništvom i humanošću može postići plemeniti cilj.

Nagrada  za životno djelo posthumno je dodijeljena  monsinjoru  Pavi   Keri, za znanstvena i kulturna ostvarenja, kojima je zadužio hrvatsku kulturnu i akademsku javnost.

Pročitano 980 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA