Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sudionici projekta Erasmus+ J.O.Y. posjetili Zadarsku županiju

Posted On Utorak, 14 svibnja 2019 12:58

Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport i  Katarina Miletić, pročelnica Ureda župana primili su u utorak, 13. svibnja 2019. godine sudionike projekta Erasmus+ Journeys Outline Youth (J.O.Y.).

Riječ je o školskom  projektu koji je financiran bespovratnim sredstvima EU i  čiji je nositelj Scoala Gimnaziala Silvania iz Rumunjskog grada Simleu Silvaniei. Partneri u projektu su Istituto d'Istruzione Superiore Leonardo da Vinci iz Italije, grada  Piazza Armerina,  Päinurme küla  Koigi Vald iz  Estonije i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola iz Zadra.

Pročelnik Šimunić nazočnima je zaželio dobrodošlicu i upoznao ih sa sustavom školstva u našoj županiji istaknuvši kako imamo jednak broj učenika u srednjim i osnovnim školama, 6 i po tisuća. Upoznao ih je kako uspjeh učenika mjerimo kako kroz njihovo obrazovanje, natjecanja i slično tako i  kroz istraživanja jesu li ti učenici na tržištu rada ili su nezaposleni, ili su pak nastavili školovanje. Uspješnost škola mjeri se i po provođenju projekata po školama, te je pri tom pohvalio Hotelijersko- turističku i ugostiteljsku školu koja provodi ovaj projekt. Također ih je upoznao sa osnovnim povijesnim i zemljopisnim značajkama Grada Zadra i Zadarske županije.

U ime škole domaćina pozdravila je ravnateljica Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra Diana Radić Škara koja je istaknula kako Zadarska županija pruža veliku pomoć u radu ovoj školi navodeći kako je na taj način renovirana kuhinja u školi i uređena slastičarnica, te da je sada u tijeku uređenje školskog igrališta i okoliša škole.

 

Koordinatorica projekta u Zadru Danijela Riger-Knez navela je kako je jedan od ciljeva projekta sprječavanje ranog napuštanja škole. Kako bi ostvarili taj cilj utvrđene su određene aktivnosti poput stvaranja materijala za učenike i  primjene novih web alata, a sve u svrhu poticaja učeničke motivacije. Sudjelovanjem u projektu učenici također poboljšavaju jezične i socijalne vještine, razvijaju  digitalnu i medijsku pismenost, vještine kritičkog mišljenja, kao i  dijeljenje nastavnih sadržaja, dodala je koordinatorica Knez.

 

Koordioatorica projekta Camelia-Florica Pop istaknula je da se u ovaj projekt uključuju učenici različitih europskih regija kako bi pridonijeli shvaćanju  različitosti u Europi, a na školskoj razini poboljšali komunikaciju između profesora i učenika.

 

Ovo je četvrti susret partnera u projektu, a do sada su učenici i profesori iz Zadra  posjetili Rumunjsku, Estoniju i Italiju. Projekt je započeo 2017. godine, a traje do 31. kolovoza 2019.

Pročitano 2336 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA