Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Sudionici projekta Erasmus+ J.O.Y. posjetili Zadarsku županiju

Posted On Utorak, 14 svibnja 2019 12:58

Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport i  Katarina Miletić, pročelnica Ureda župana primili su u utorak, 13. svibnja 2019. godine sudionike projekta Erasmus+ Journeys Outline Youth (J.O.Y.).

Riječ je o školskom  projektu koji je financiran bespovratnim sredstvima EU i  čiji je nositelj Scoala Gimnaziala Silvania iz Rumunjskog grada Simleu Silvaniei. Partneri u projektu su Istituto d'Istruzione Superiore Leonardo da Vinci iz Italije, grada  Piazza Armerina,  Päinurme küla  Koigi Vald iz  Estonije i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola iz Zadra.

Pročelnik Šimunić nazočnima je zaželio dobrodošlicu i upoznao ih sa sustavom školstva u našoj županiji istaknuvši kako imamo jednak broj učenika u srednjim i osnovnim školama, 6 i po tisuća. Upoznao ih je kako uspjeh učenika mjerimo kako kroz njihovo obrazovanje, natjecanja i slično tako i  kroz istraživanja jesu li ti učenici na tržištu rada ili su nezaposleni, ili su pak nastavili školovanje. Uspješnost škola mjeri se i po provođenju projekata po školama, te je pri tom pohvalio Hotelijersko- turističku i ugostiteljsku školu koja provodi ovaj projekt. Također ih je upoznao sa osnovnim povijesnim i zemljopisnim značajkama Grada Zadra i Zadarske županije.

U ime škole domaćina pozdravila je ravnateljica Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra Diana Radić Škara koja je istaknula kako Zadarska županija pruža veliku pomoć u radu ovoj školi navodeći kako je na taj način renovirana kuhinja u školi i uređena slastičarnica, te da je sada u tijeku uređenje školskog igrališta i okoliša škole.

 

Koordinatorica projekta u Zadru Danijela Riger-Knez navela je kako je jedan od ciljeva projekta sprječavanje ranog napuštanja škole. Kako bi ostvarili taj cilj utvrđene su određene aktivnosti poput stvaranja materijala za učenike i  primjene novih web alata, a sve u svrhu poticaja učeničke motivacije. Sudjelovanjem u projektu učenici također poboljšavaju jezične i socijalne vještine, razvijaju  digitalnu i medijsku pismenost, vještine kritičkog mišljenja, kao i  dijeljenje nastavnih sadržaja, dodala je koordinatorica Knez.

 

Koordioatorica projekta Camelia-Florica Pop istaknula je da se u ovaj projekt uključuju učenici različitih europskih regija kako bi pridonijeli shvaćanju  različitosti u Europi, a na školskoj razini poboljšali komunikaciju između profesora i učenika.

 

Ovo je četvrti susret partnera u projektu, a do sada su učenici i profesori iz Zadra  posjetili Rumunjsku, Estoniju i Italiju. Projekt je započeo 2017. godine, a traje do 31. kolovoza 2019.

Pročitano 2249 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA