Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U narednih godinu dana, Nin dobiva novu Hitnu vrijednu 14,5 milijuna kuna

Posted On Petak, 24 svibnja 2019 09:48

Župan Božidar Longin, gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Predrag Orlović, sa suradnicima, danas su svečano obilježili početak radova na novoj zgradi Zavoda za hitnu medicinu Zadarske Županije - Ispostava Nin.

Izgradnja nove zgrade Zavoda u Ninu, neposredno uz staru zgradu hitne, naglasio je Orlović, od posebnog je značaja za Zadarsku županiju jer će njenim dovršetkom Zavod za hitnu medicinu dobiti prvu nekretninu u svom vlasništvu čijom će izgradnjom standardi prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti biti znatno podignuti.

„ Na kraju starog i početku mog novog mandata posebna je čast položiti kamen temeljac i najaviti početak ovog velikog infrastrukturnog projekta. Izgradnju u cijelosti financira Zavod za hitnu medicinu , a dovršetak radova očekuje se za godinu dana. Budući da sam godinama radio kao liječnik obiteljske medicine u Ispostavi u Vrsima, i proveo mnoštvo dežurstava u Ninu, znam koliko će ovaj novi prostor značiti lokalnom stanovništvu i njihovim gostima“, kazao je Orlović dodajući kako će se u zgradi, osim prostora za liječenje, nalaziti i edukacijski centar gdje će se sva oprema moći staviti na raspolaganje djelatnicima i gdje će se odvijati edukacije. „Čast mi je što Zavod za hitnu medicinu ispostava Nin kao najmlađa zdravstvena ustanova u Zadarskoj županiji u tako brzom periodu gradi svoju prvu nekretninu, nadam se ne i posljednju“, zaključio je Orlović.

Gradonačelnik Ćurko, koji je i donirao zemljište na kojem se gradi nova zgrada, također je iskazao zadovoljstvo početkom radova, posebice zato što se na to čeka već šest godina.

„Inicijativa za ovu zgradu je krenula prije šest godina, a njena izgradnja će zaista puno značiti za ovaj kraj, ali i cijeli zapadni dio Županije s centrom u Ninu i lokalnim samoupravama koje zajedno broje oko 20 tisuća stalnih stanovnika, dok se ljeti taj broj poveća i za 10 puta. Kako je ovo izrazito turizmu orijentirano područje, bolja dostupnost zdravstvenih usluga svakako će biti od neprocjenjive vrijednosti“, kazao je Ćurko dodajući kako je ovo tek jedna od mnogih investicija koje se trenutno grade u Gradu Ninu.

Župan Longin naglasio je kako je prošlo 10 godina od kada se ova najmlađa zdravstvena ustanova izdvojila od Doma zdravlja, te kako je tada brojila tek 10 timova, a danas ih je barem tri puta više.

„Vrijednost radova je oko 4,5 milijuna kuna, a cijelog projekta 14, 5 milijuna kuna. No, vrjednije od svega toga je vrijeme u kojem se pacijent treba obraditi, a koje ćemo izgradnjom ove zgrade zasigurno dobiti. Mislim da ćemo novom zgradom Hitne poboljšati kompletnu zdravstvenu zaštitu na ovom području koja će biti na korist ne samo Ninjanima i njihovim gostima, već cijelom ovom dijelu Županije“, poručio je župan Longin zaželivši budućem osoblju nove Hitne što manje intervencija.

Izgled nove zgrade

Nova zgrada izgradit će se na građevinskoj čestici površine 1415 kvadratnih metara. Zgrada će biti slobodnostojeća, visine prizemlja i jednog kata. U prizemlju će biti smješteni sadržaji Zavoda za hitnu medicinu, a na katu tri stana sa šest jedinica za spavanje za smještaj medicinskog osoblja. Građevinska bruto površina zgrade iznosit će 401,15 metara kvadratnih, od čega se 196,5 kvadratnih metara odnosi na prizemlje gdje će biti hitna medicinska služba, a prvi kat, točnije 191,17 kvadratnih metara, odnosi se na dodatni prostor za zaposlenike Zavoda za hitnu medicinu. Ukupno je osigurano 7 parkirnih mjesta.

Pročitano 309 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2020

Starenje je prirodan proces koji je nezaustavljiv i neizbježan

Danas obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba. Tim je povodom župan Božidar Longin…
rujna 30, 2020

Upravljanje ekoinovativnim lancima opskrbe u ribarstvu kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda

Druga radionica u sklopu provedbe projekta PRIZEFISH, koju je organizirala Zadarska…
rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA