Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Redovni sastanak župana s JLS-ima: Vlada RH u lipnju stiže u Zadar

Posted On Četvrtak, 30 svibnja 2019 08:17

U Domu županije održan je redovni radni sastanak župana Longina s gradonačelnicima i načelnicima općina i gradova Zadarske županije.

Razgovaralo se o brojnim aktualnim temama poput izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije, izgradnje odvodnje i kanalizacije kroz projekte aglomeracija te o projektu izgradnje skloništa za napuštene životinje (azila za pse).

Župan Longin je najavio da će Zadar 12. lipnja ove godine biti domaćin šestog radnog sastanka Vlade RH sa svim hrvatskim županima te predstavnicima Udruga gradova i općina.

„To je bila jedna od najvažnijih tema današnjeg sastanka. Dotaknuli smo se nama važnih tema koje ćemo prezentirati na sastanku Vlade i Hrvatske zajednice županija. U ovih desetak dana pripremit ćemo zajedničke teme i prijedloge te ih prezentirati članovima Vlade“, kazao je Longin.

Jedna od posebno aktualnih tema bila je suradnja jedinica lokalne samouprave (JLS-a) s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, koja je nedavnim izmjenama Zakona o regionalnom razvoju imenovana regionalnim koordinatorom te će biti ključan partner općinama i gradovima u strateškom planiranju te pripremi i provedbi natječaja za financiranje iz EU fondova.

„ZADRA NOVA na raspolaganju je svim našim gradovima i općinama u njihovim projektima. Europska sredstva iznimno su važna za razvojne projekte, pogotovo one infrastrukturne, a naša razvojna agencija ima kvalitetne kadrove koji su se već dokazali na brojnim projektima“, ustvrdio je župan Longin.

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić istaknula je veliku pomoć koju županijske razvojne agencije pružaju JLS.ima.

„Izrazito je važna suradnja s razvojnim agencijama koje nama na terenu pružaju važnu logističku i stručnu pomoć. Zadarska županija ima stručnjake koji su već skupili dosta znanja i iskustva na brojnim projektima. Radimo i radit ćemo i dalje zajednički na razvoju svih krajeva naše županije, a u tome važnu ulogu ima i suradnja s Vladom RH“, naglasila je Turbić.

Na sastanku je bilo riječi i o pripremi ljetne turističke sezone, s naglaskom na pitanje sigurnosti i uvođenja reda na pomorskom dobru, plažama i lukama.

„S tim ciljem u suradnji s Policijom, Sveučilištem u Zadru, turističkim zajednicama, JLS-ima i ostalim nadležnim instutucijama provodimo edukaciju naših turističkih djelatnika i iznajmljivača. Sigurnost je ujedno i brend našeg turizma i na tome moramo sustavno raditi”, poručio je župan.

Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija istaknuo je aktualni problem infrastrukture koja sve teže prati sve veću apartmanizaciju obale.

„Općine ne mogu same infrastrukturom pratiti taj razvoj turizma pa nam je potrebno udruživanje i rješavanje ovih velikih projekta uz pomoć sredstava iz strukturnih fondova. Mi smo na putu rješavanja naših problema kroz projekt Aglomeracija Bibinje – Sukošan, a pred realizacijom je još nekoliko sličnih projekata izgradnje vodovoda i odvodnje u priobalnom i otočnom dijelu županije“, dodao je Bugarija.

Pročitano 344 puta

Zadnje objave

kolovoza 22, 2019

Svečano obilježen Dan općine Zemunik Donji

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Zemuniku Donjem obilježen je Dan općine i…
srpnja 25, 2019

Bugarski predsjednik Radev posjetio Zadarsku županiju

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev…
srpnja 18, 2019

Zadarskoj županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Bivši ministar državne imovine Goran Marić je prije razrješenja potpisao Ugovor o…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA