Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan grada Benkovca

Posted On Utorak, 11 lipnja 2019 15:32

Tradicionalno na Kaštel Benkoviću u Benkovcu, svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je u utorak, 11. lipnja 2019.  Dan Grada Benkovca i blagdan njegovog zaštitnika svetog Ante.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ercega koji je čestitao laureatima i kazao kako bi upravo oni trebali biti uzor i poticaj ostalima, o učinjenom u proteklom razdoblju te planovima za naredno razdoblje govorio je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

„Pred gradom Benkovcem je jedno veliko razvojno razdoblje, možda kao nikad prije u njegovoj povijesti“,  kazao je  Bulić dodajući  kako je niz projekata vrijednih 200 milijuna kuna jamstvo  budućeg uspješnog razvoja Benkovca. „Velik dio projekata financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova kojim  želimo postići nekoliko ciljeva, a to su smanjenje socijalne nejednakosti, isključenosti, siromaštva, i depopulacije, poboljšanje infrastrukture, jačati ulogu grada kao središta društvenog i kulturnog života Bukovice i Ravnih kotara“,  rekao  je benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić. Rekonstrukcija stare gradske jezgre, projekt benkovačkog sajma, Doma kulture, turističke tematske rute, samo su neki od brojnih projekata koji će se sljedećih godina realizirati na području Benkovca.  

Izgradnja vodovoda i odvodnje ključni su preduvjeti razvoja, istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin. 

„Iz tog razloga, kao što je gradonačelnik spomenuo,  zajedno s Gradom Benkovcem, ali i s još 12 općina i gradova, radimo na projektu stoljeća – 'Aglomeraciji Novigradsko i Karinsko more – Podvelebitski kanal', i taj će projekt biti u najvećoj mjeri  financiran europskim sredstvima. Mi smo formirali projektni tim i krenulo se na izradu projektne dokumentacije. Nadam da ćemo u idućih nekoliko mjeseci napraviti one prve korake i znat ćemo financijske okvire.“, rekao je župan Longin.

Spomenuo je i  2. fazu izgradnje sustava za navodnjavanje Baštica, ukupne vrijednosti oko 17 milijuna kuna, čiji se završetak, kako je rekao  očekuje koncem godine. Pokrivena je površina od 160 hektara, a očekuje se 40-ak korisnika. „Premda je ovo tradicionalno poljoprivredni kraj, ulaže se intenzivno u razvoj ruralnog turizma, koji je doživio veliki iskorak u posljednjih nekoliko godina.

Razvoj mora biti održiv i zato je posebno važno istaknuti da ne možemo očekivati visoku razinu turizma ukoliko ne sačuvamo čist okoliš.“, dodao je župan Longin.

Povodom dana grada dodijeljena su i priznanja-  nagrada za životno djelo Vlatku Gulinu, klapskom pjevaču i kulturnom radniku, godišnje nagrade - rukometnom klubu Benkovac, i fotografu i pjesniku Branku Antunoviću, te pukovniku Radojku Bakoviću i Udruzi hrvatskih civilnih stradalnika domovinskog rata Zadarske županije za doprinos u Domovinskom ratu i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata.

Pročitano 296 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA