Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novouređene sobe u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu - početak razvoja zdravstvenog turizma

Posted On Srijeda, 03 srpnja 2019 14:26

U Specijalnog bolnici za ortopediju u Biogradu danas je otvoreno 5 novouređenih soba iz nadstandarda zdravstvene zaštite u kojima će moći boraviti pokretljiviji pacijenti uz određenu nadoplatu. Riječ je o modernim sobama opremljenim tv-om i internetom te mogučnošću boravka pratnje pacijenta.

„Opremanje ovih 5 jedinica smatramo začetkom zdravstvenog turizma. Tu  uz nadoplatu mogu boraviti  osiguranici, a smisao ulaganja je razvoj bolnice, razvoj zdravstvenog turizma i  dugoročna financijska održivost. Sobe su namijenjene pacijentima koji su pokretljiviji i traže visoki standard zdravstvene skrbi, budući da je kadar angažiran u ostalim odjelima, ovdje možemo izdvojiti manji dio kadra. Ovdje može doći svaki korisnik zdravstvene zaštite uz nadoplatu koja je  495 kn po danu. Postoji i mogućnost korištenja posebne prehrane uz nadoplatu, ali i   boravka pratnje pacijenta ukoliko zdravstveno stanje pacijenta to traži.“, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd Andrija Marcelić i dodao kako je  vrijednost investicije bez PDV-a  oko milijun kuna.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je kako Zadarska županija kao osnivač kontinuirano  ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu  bolnicu za ortopediju Biograd na moru koja ima svoju tradiciju dugu preko 80 godina koja je u ratnom periodu bila  i ratna bolnica pa ima preveliki značaj za cijelu županiju, za Grad  Biograd i okolne općine.

„Županija stalno ulaže u Ortopedsku bolnicu, tako je bilo u prošlosti, a tako će biti i  u budućnosti. Ovo je početak zdravstvenog turizma, kao što znate idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, međutim nitko se nije javio na natječaj. Siguran sam da će u budućnosti morati doći do nekih modifikacija tog projekta kako bi došlo do realizacije.“ , rekao je Šime Mršić i demantirao nedavne medijske napise o gašenju specijalne bolnice  i prodaji zemljišta.

Predsjednik upravnog vijeća ortopedske bolnice i gradonačelnik Grada Biograda Iva Knez također je naglasio kako je uređenjem novih 5 soba započeo  razvoj zdravstvenog turizma, ali i da postoje i  drugi projekti poput uređenja   barokomore. Na novinarski upit oko postojećeg duga bolnice Knez je rekao:  „Neosporno je da u cijeloj Hrvatskoj  sustav zdravstva ne funkcionira, sve bolnice su u dugovima, no taj problem ne može riješiti ni ravnatelj ni župan, nego  jedino Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo zdravlja“.

Prije obilaska novouređenih soba, ravnatelj Marcelić upoznao je nazočne i sa radom Odjela za fizikalnu terapiju.

Pročitano 416 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA