Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novouređene sobe u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu - početak razvoja zdravstvenog turizma

Posted On Srijeda, 03 srpnja 2019 14:26

U Specijalnog bolnici za ortopediju u Biogradu danas je otvoreno 5 novouređenih soba iz nadstandarda zdravstvene zaštite u kojima će moći boraviti pokretljiviji pacijenti uz određenu nadoplatu. Riječ je o modernim sobama opremljenim tv-om i internetom te mogučnošću boravka pratnje pacijenta.

„Opremanje ovih 5 jedinica smatramo začetkom zdravstvenog turizma. Tu  uz nadoplatu mogu boraviti  osiguranici, a smisao ulaganja je razvoj bolnice, razvoj zdravstvenog turizma i  dugoročna financijska održivost. Sobe su namijenjene pacijentima koji su pokretljiviji i traže visoki standard zdravstvene skrbi, budući da je kadar angažiran u ostalim odjelima, ovdje možemo izdvojiti manji dio kadra. Ovdje može doći svaki korisnik zdravstvene zaštite uz nadoplatu koja je  495 kn po danu. Postoji i mogućnost korištenja posebne prehrane uz nadoplatu, ali i   boravka pratnje pacijenta ukoliko zdravstveno stanje pacijenta to traži.“, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd Andrija Marcelić i dodao kako je  vrijednost investicije bez PDV-a  oko milijun kuna.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je kako Zadarska županija kao osnivač kontinuirano  ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu  bolnicu za ortopediju Biograd na moru koja ima svoju tradiciju dugu preko 80 godina koja je u ratnom periodu bila  i ratna bolnica pa ima preveliki značaj za cijelu županiju, za Grad  Biograd i okolne općine.

„Županija stalno ulaže u Ortopedsku bolnicu, tako je bilo u prošlosti, a tako će biti i  u budućnosti. Ovo je početak zdravstvenog turizma, kao što znate idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, međutim nitko se nije javio na natječaj. Siguran sam da će u budućnosti morati doći do nekih modifikacija tog projekta kako bi došlo do realizacije.“ , rekao je Šime Mršić i demantirao nedavne medijske napise o gašenju specijalne bolnice  i prodaji zemljišta.

Predsjednik upravnog vijeća ortopedske bolnice i gradonačelnik Grada Biograda Iva Knez također je naglasio kako je uređenjem novih 5 soba započeo  razvoj zdravstvenog turizma, ali i da postoje i  drugi projekti poput uređenja   barokomore. Na novinarski upit oko postojećeg duga bolnice Knez je rekao:  „Neosporno je da u cijeloj Hrvatskoj  sustav zdravstva ne funkcionira, sve bolnice su u dugovima, no taj problem ne može riješiti ni ravnatelj ni župan, nego  jedino Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo zdravlja“.

Prije obilaska novouređenih soba, ravnatelj Marcelić upoznao je nazočne i sa radom Odjela za fizikalnu terapiju.

Pročitano 1289 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA