Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin na proslavi Sv. Nediljice u Vrani

Posted On Ponedjeljak, 08 srpnja 2019 14:54

U nedjelju 7. srpnja u Vrani je svečano proslavljen zavjetni blagdan ranokršćanske mučenice sv. Nediljice. Prve nedjelje u srpnju u Vrani se tradicionalno okupe tisuće hodočasnika iz cijele Zadarske nadbiskupije, ali i brojni gosti iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Koncelebrirano misno slavlje za vanjskim oltarom u masliniku vranskog svetišta predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, a koncelebrirali su zadarski nadbiskup Želimir Puljić, vranski župnik don Šimun Šindija i brojni svećenici iz Zadarske nadbiskupije.

Svetoj misi su nazočili i predstavnici svjetovne vlasti, među kojima i župan Zadarske županije Božidar Longin.

Biskup Križić u svojoj je propovijedi izrazio je poštovanje i zadivljenost svetištem sv. Nediljice, koje se nalazi u plodnoj ravnici u zaleđu Pakoštana naglasivši da ga krasi veliko očitovanje pobožnosti brojnih vjernika koji dolaze moliti i ispovijedati se.

„Djevica i mučenica sv. Nediljica ušla je duboko u srce i dušu naroda ovog kraja te je njeno milosno djelovanje i danas tako živo da privlači i okuplja mnoštvo hodočasnika. Narod koji se u tako velikom broju ispovijeda, moli i slavi euharistiju posvećuje ovaj i prirodno lijepi prostor u zelenilu i čini to svetište važnim i snažnim. Mnogi dolaze u velika poznata svetišta i dive se njihovoj arhitekturi, kulturnoj baštini. U Vranu se dolazi prvenstveno zbog molitve, vidljivo je ispovijedanje i zavjetovanje, zahvala za uslišanja“, rekao je biskup Križić.

Zadarski nadbiskup msgr. Želimir Puljić izrazio je radost što svake godine u Vrani vidi veliko molitveno zajedništvo, rekavši da je to ohrabrujuća slika Crkve koju treba hraniti dnevnom molitvom u obitelji i sudjelovanjem na nedjeljnoj misi. Nakon mise kip sv. Nediljice prenesen je u vransku župnu crkvu.

Pročitano 2392 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA