Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Obilježen Dan općine Pakoštane

Posted On Četvrtak, 01 kolovoza 2019 12:37

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim programom obilježen je Dan Općine Pakoštane i 26. obljetnica njezina utemeljenja.

Svečanoj sjednici u Maškovića hanu nazočili su izaslanik predsjednice RH Ante Deur, saborski zastupnici Grozdana Perić i Miro Kovač, zamjenici župana Zadarske županije Šime Mršić i Šime Vicković te brojni drugi gosti i uglednici.

Općinski načelnik Milivoj Kurtov naglasio je kako su brojni infrastrukturni projekti na području cijele općine realizirani zahvaljujući kontinuitetu upravljanja općinom, kao i dobrom suradnjom sa Zadarskom županijom i njezinim ustanovama - Županijskom lučkom upravom i Županijskom upravom za ceste.

„Puno toga se napravilo, a zajedničkim snagama realizirat ćemo i nove projekte na dobrobit svih naših mještana“, kazao je Kurtov.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je da županija ulaže u brojne infrastrukturne projekte, između ostalog i u navodnjavanje zaleđa koje je ključno za razvoj poljoprivrede. Uz aktualne radove na izgradnji sustava navodnjavanja Baštica 2 - Smilčić i Lišansko polje vrijedne 50 milijuna kuna, u pripremi su i novi projekti.

„Projekt Sustava navodnjavanja Vransko polje - 1. faza u fazi je čekanja lokacijske dozvole. Izrađen je i predan idejni projekt, a ugovorene su i studije izvodljivosti. Ovaj će sustav obuhvatiti površinu od 1625 hektara, a procijenjena je vrijednost projekta 250 milijuna kuna. Kao i dosadašnje sustave navodnjavanja Baštica 1. i 2. faza te Lišansko polje, izgradnju ćemo u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima“, najavio je Mršić.

Uz brojne projekte koje provodi Županijska lučka uprava poput sanacije obale i postojećeg lukobrana u mjesnoj luci Pakoštane, izrade projektne dokumentacije za uređenje i dogradnju mjesne luke Vrgada i uređenje pristana u luci Dugovača, zamjenik župana posebno je naglasio značajna ulaganja u školstvo.

„Ponosni smo zbog investicija u uređenje područnih škola u Vrani i Dragama koje su omogućile održavanje nastave u jednoj smjeni. Naša misija je ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove općine, naše županije i naše Hrvatske upravo na njima“, naglasio je Mršić i otkrio da je Zadarska županija tijekom prošle godine isplatila naknade za 45 beba u općini Pakoštane, što je pokazatelj da ovaj kraj ne treba brinuti za budućnost.

Nagrada Općine Pakoštane dodijeljena je Brdsko-biciklističkom klubu Pakoštane dok su općinska priznanja dobili Matia Čirjak iz Vrane, Vedrana Vulin iz Pakoštana, Tino Juričin iz Pakoštana te Danica i Zdravko Ambrožić iz Slovenije koji punih 60 godina ljetuju u Pakoštanima.

Pročitano 1877 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA