Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sudionici u projektu „Sigurna turistička sezona“ u Domu Zadarske županije

Posted On Petak, 02 kolovoza 2019 13:39

U petak, 2. kolovoza, župan Božidar Longin i načelnik Policijske uprave Anton Dražina sa suradnicima, u Domu županije primili su u posjet šestoricu stranih policijskih službenika iz NR Kine, Poljske i Mađarske u pratnji hrvatskih policijskih službenika.

Policijski posao tijekom turističke sezone nije jednostavan stoga prisustvo stranih policijskih službenika, u multikulturalnoj sredini kao što je Zadar, olakšava kontakt turistima i stvara osjećaj sigurne sredine. Želim vam ugodan boravak u našem gradu te zajedničkim snagama učinimo policijski posao tijekom ljetne sezone u Zadarskoj županiji što lakšim i manje opsežnim. – rekao je župan Božidar Longin. 

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. U okviru projekta „Sigurna turistička sezona“, koji je 2006. godine pokrenut upravo iz Zadra, započela je suradnja hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone. – naveo je načelnik Policijske uprave Zadarske Anton Dražina.

Strani policijski službenici službu izvršavaju u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj. U Policijskoj upravi Zadarskoj u projektu sudjeluju policijski službenici iz NR Kine, Poljske i Mađarske.

Od početka provedbe, broj stranih policijskih organizacija koje sudjeluju u projektu kontinuirano se povećavao, a do 2019. godine u projekt „Sigurna turistička sezona“ uključilo se ukupno 19 zemalja odnosno 21 policijska organizacija.

Pročitano 420 puta

Zadnje objave

studenoga 08, 2019

Povećan iznos potpora za novorođenu djecu

Iz Zadarske županije opet stižu pozitivne vijesti. Naime, izmjenama i dopunama proračuna…
studenoga 07, 2019

OTVORENJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA SV. FILIP I JAKOV

U organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov, 7. studenog 2019., održano je svečanootvorenje…
listopada 30, 2019

Tematska radionica: Značaj komunikacije u izgradnji odnosa povjerenja

Značaj komunikacije u izgradnji odnosa povjerenja naziv je radionice koja je održana u…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA