Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Državni vrh pozdravio sudionike biciklističkog maratona i moto defilea u Kninu

Posted On Ponedjeljak, 05 kolovoza 2019 19:38

U Kninu je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. godišnjica vojno-redarstvene operacije Oluja. Na najsvečaniji hrvatski nacionalni praznik Zadarska županija organizirala je ponovno u suradnji sa MK Beštije motociklistički defile "Od Branimira do Zvonimira" i u suradnji sa BK Zadar biciklistički maraton “Put vjetra, put Oluje”. Moto klub Beštije još je jednom okupio zainteresirane motocikliste na vožnji od Zadra do Knina, a na Branimirovoj obali u Zadru okupilo se 100-njak motorista, a na putu do Knina pridružilo im se i 10-ak motociklista iz Koprivnice.

  Prema Kninu ujutro u 6 sati krenulo je i 60-ak biciklista, članova BK Zadar i rekreativaca na 24. biciklistički maraton "Put vjetra - put oluje". Među biciklistima bilo je i sudionika iz Zagreba, Slovenije i Austrije. Svi su uspješno odvozili dionicu dugu preko 100 kilometara za koju im je trebalo oko 6 sati. Najstariji biciklist je  69- godišnji Vinko Čirjak, a najmlađi sudionici 10-godišnji Roko Škara i Ivan Kokić. Zanimljivost je i da su do Knina vozile majka i kćer, 34- godišnja Jelena i 14- godišnja Slavka Barišić.

Prvi je sudionike moto defilea i biciklističkog maratona u Kninu dočekao  župan Božidar Longin

„Čestitam svim sudionicima moto i biciklističkog defilea. Prevalili ste dug put od Zadra do Knina i tako ste s velikim užitkom dali svoj doprinos proslavi ovog Dana. Ponosni smo na vas, jer na jedan iznimno pozitivan način, kroz sport i druženje promovirate domoljubne vrijednosti  u kraljevskom gradu Kninu, ujedno i na mlade prenosite važnost obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata .“ – poručio je župan Longin.

Nakon svečanog misnog slavlja u kninskoj crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta bicikliste i motocikliste pozdravili su predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković te brojni drugi predstavnici izvršne vlasti i Oružanih snaga RH. 

Župan Božidar Longin danas je sudjelovao u cjelodnevnom programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice VRO Oluja koji je započeo ujutro na Trgu dr. Ante Starčevića kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja'95“ polaganjem vijenaca i prigodnim obraćanjem državnog vrha. Program je nastavljen na Kninskoj tvrđavi podizanjem hrvatske zastave i preletom Krila oluje.

Pročitano 751 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA