Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen dan Općine Stankovci

Posted On Petak, 09 kolovoza 2019 15:36

U nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima su bili saborski zastupnici Grozdana Perić, Davor Lončar i Martin Baričević te izaslanik predsjednika Vlade RH župan Božidar Longin sa oba zamjenika, u Stankovcima je obilježen dan općine Stankovci i blagdan njihove nebeske zaštitnice Velike Gospe.

Zaželjevši dobrodošlicu svima nazočnima, predsjednica općinskog vijeća  Ivana Vunić naglasila je kako je općina i u proteklom razdoblju nastavila s ulaganjima u obrazovanje i mlade te financirala sva pomoćna nastavna sredstva kao i kompletan pribor za likovni odgoj. Navela je i kako se bliži završetak izgradnje i uređenja dječjeg vrtića koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u ovome kraju.

Izuzetno ponosan na sve dosada učinjeno za svoju  općinu bio je dugogodišnji načelnik Željko Baradić. On je rekao kako je  u proteklom razdoblju Općina ponovno  nominirala izgradnju školske sportske dvorane, kako je iz EU fondova povučeno oko 350.000 kuna za izgradnju nerazvrstanih cesta, da je potpisan ugovor za izgradnju solarnih elektrana koje će biti izgrađene u tamošnjoj poslovnoj zoni u vrijednosti 70 milijuna kuna i kojom će se moći opskrbiti 4.300 domaćinstava odnosno 17.000 stanovnika. Postavljena su i solarna rasvjetna tijela na području Stankovaca, a namjera je postaviti ih još, rekao je Baradić. Posebno je naglasio kako općina skrbi o djeci,  mladima i mladim obiteljima pa je tako Općina nastavila isplaćivati novčanu pomoć od 7.000 kuna za svako novorođeno dijete, financirati kupovinu radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za sve učenike, svaki student mjesečno prima stipendiju u iznosu od 1.000,00 kuna te se financira prijevoz učenika. Uz brigu o mladima i obiteljima s više djece, razvoj komunalne infrastrukture bit će i narednom razdoblju u fokusu općinskog vodstva.

Izaslanik predsjednika Vlade RH, župan Božidar Longin u svom je izlaganju posebno naglasio kako naša županija u posljednjih nekoliko godina bilježi rast broja zaposlenih koji je porastao za gotovo deset tisuća pa je krajem srpnja zabilježena brojka od 62 tisuće zaposlenih. „Veliki doprinos tim brojkama dale su i poduzetničke zone, a jedna od takvih je smještena i u vašoj općini. Poduzetnička zona Novi Stankovci zapošljava preko 150 ljudi, sa stalnom tendencijom rasta“, naglasio je župan Longin i dodao kako se i turizam u ovome kraju razvija dobro, a dodatni iskorak u razvoju ruralnog turizma trebala bi pružiti i nedavno osnovana Turistička zajednica Ravni kotari. Rekao je i to da Stankovačko područje ima velike adute u turističkoj ponudi kroz ponudu kvalitetne i zdrave hrane te vrhunsko vino.

„Svjesni smo da je izgradnja vodovoda i odvodnje ključni preduvjet razvoja. Na rješavanju tog problema zajedničkim snagama radimo već neko vrijeme kroz projekt „Aglomeracija Karinskog i Novigradskog mora, Podvelebitskog kanala te zapadnog dijela zadarskog zaleđa“, što se odnosi i na područje Stankovaca“, istaknuo je župan i dodao da će tijekom kolovoza biti obavljen postupak javne nabave za izradu studijske dokumentacije procijenjene vrijednosti gotovo 4 milijuna kuna. „Time će napokon započeti cjelovito i sustavno rješavanje ovog najznačajnijeg komunalnog, ali potencijalno ekološkog problema na području naše županije“, rekao je Longin.

Naglasio je i to da Županija svim učenicima nastoji osigurati iste uvjete školovanja te naveo da je u tamošnju osnovnu školu Petra Preradovića uzadnje dvije godine uloženo gotovo tri milijuna kuna.

U ime saborskih zastupnika nazočne je pozdravila Grozdana Perić.

Pročitano 499 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA