Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadru otvoren 2. Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda

Posted On Petak, 23 kolovoza 2019 14:50

Na zadarskom Forumu, pored Arheološkog muzeja, otvoren je 2. Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda.

Na sajmu se predstavlja bogata ponuda proizvođača s oznakom HOP, od proizvoda prirodne kozmetike na bazi ljekovitog bilja, raznih likera, marmelada, maslinovog ulja, sireva, nakita i uporabnih predmeta od maslinovog drva te raznih ostalih suvenira.

Na svečanosti otvorenja istaknuto je kako je prisutan sve veći interes za uključivanje stanovništva u projekt HOP, tako da je tijekom ove godine oznaku Hrvatski otočki proizvod u Zadarskoj županiji dobilo 27 proizvođača, 12 s otoka Pašmana, pet s Ugljana, tri s Iža, tri s Dugog otoka i Paga i jedan s Rave.

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić istaknuo je da ga izrazito veseli da se iz godine u godinu povećava broj proizvođača s oznakom Hrvatski otočni proizvod.

„Njihovi proizvodi spoj su tradicije, ali i inovacije, a ono što ih čini još vrjednijima jest činjenica da se proizvode u malim i ograničenim količinama. Zadarska županija ponosna je na sve male proizvođače i uvijek spremno pomaže manifestacije na kojima se ti proizvodi mogu predstaviti i ponuditi potencijalnim kupcima“, rekao je Mršić i podsjetio da Zadarska županija, uz redovne programe potpora poljoprivrednicima, financijski pomaže rad Klastera proizvođača HOP-a čije je sjedište u Škraping centru u Tkonu, a sufinancirala je i opremanje štandova na zadarskoj tržnici na kojima svoje proizvode mogu prodavati nositelji oznake HOP-a.

„Moram priznati da me proizvodi koji imaju oznaku Hrvatski otočni proizvod sve više oduševljavaju i dokazuju da ruralni prostor naše županije ima značajan potencijal od kojeg se, može lijepo i kvalitetno živjeti. Razvoj ruralnog i otočnog područja moguć je samo uz aktivan pristup i osmišljavanje novih proizvoda, novih vrijednosti“, poručio je Mršić.

Pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tajana Huzak pohvalila je aktivnosti lokalnih proizvođača i klastera Hrvatski otočni proizvod koji ih okuplja.

„Zahvaljujući vašem kvalitetnom radu, otočne proizvođače potaklo se na okupljanje i dobivanje oznake HOP. Zakon o otocima upravo je malo gospodarstvo prepoznao kao nositelja razvoja otočne zajednice i ovakvi projekti uvijek će imati našu punu potporu“, istaknula je Huzak.

Sajam će trajati tri dana, do nedjelje 25. kolovoza, a radno vrijeme štandova je od 8 do 22 sata.

Pročitano 244 puta

Zadnje objave

rujna 16, 2019

Održani posljednji terenski treninzi u sklopu projekta PESCAR

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji je s provedbom započeo u srpnju…
rujna 11, 2019

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom…
rujna 09, 2019

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda…
rujna 08, 2019

Župan učenicima: Vi ste budućnost naše Domovine

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 9. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA