Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadru otvoren 2. Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda

Posted On Petak, 23 kolovoza 2019 14:50

Na zadarskom Forumu, pored Arheološkog muzeja, otvoren je 2. Sajam Hrvatskog otočnog proizvoda.

Na sajmu se predstavlja bogata ponuda proizvođača s oznakom HOP, od proizvoda prirodne kozmetike na bazi ljekovitog bilja, raznih likera, marmelada, maslinovog ulja, sireva, nakita i uporabnih predmeta od maslinovog drva te raznih ostalih suvenira.

Na svečanosti otvorenja istaknuto je kako je prisutan sve veći interes za uključivanje stanovništva u projekt HOP, tako da je tijekom ove godine oznaku Hrvatski otočki proizvod u Zadarskoj županiji dobilo 27 proizvođača, 12 s otoka Pašmana, pet s Ugljana, tri s Iža, tri s Dugog otoka i Paga i jedan s Rave.

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić istaknuo je da ga izrazito veseli da se iz godine u godinu povećava broj proizvođača s oznakom Hrvatski otočni proizvod.

„Njihovi proizvodi spoj su tradicije, ali i inovacije, a ono što ih čini još vrjednijima jest činjenica da se proizvode u malim i ograničenim količinama. Zadarska županija ponosna je na sve male proizvođače i uvijek spremno pomaže manifestacije na kojima se ti proizvodi mogu predstaviti i ponuditi potencijalnim kupcima“, rekao je Mršić i podsjetio da Zadarska županija, uz redovne programe potpora poljoprivrednicima, financijski pomaže rad Klastera proizvođača HOP-a čije je sjedište u Škraping centru u Tkonu, a sufinancirala je i opremanje štandova na zadarskoj tržnici na kojima svoje proizvode mogu prodavati nositelji oznake HOP-a.

„Moram priznati da me proizvodi koji imaju oznaku Hrvatski otočni proizvod sve više oduševljavaju i dokazuju da ruralni prostor naše županije ima značajan potencijal od kojeg se, može lijepo i kvalitetno živjeti. Razvoj ruralnog i otočnog područja moguć je samo uz aktivan pristup i osmišljavanje novih proizvoda, novih vrijednosti“, poručio je Mršić.

Pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tajana Huzak pohvalila je aktivnosti lokalnih proizvođača i klastera Hrvatski otočni proizvod koji ih okuplja.

„Zahvaljujući vašem kvalitetnom radu, otočne proizvođače potaklo se na okupljanje i dobivanje oznake HOP. Zakon o otocima upravo je malo gospodarstvo prepoznao kao nositelja razvoja otočne zajednice i ovakvi projekti uvijek će imati našu punu potporu“, istaknula je Huzak.

Sajam će trajati tri dana, do nedjelje 25. kolovoza, a radno vrijeme štandova je od 8 do 22 sata.

Pročitano 1231 puta

Zadnje objave

veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…
siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA