Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U rujnu susret poljskih i hrvatskih regija

Posted On Četvrtak, 29 kolovoza 2019 12:00

Osmu godinu zaredom, udruženja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija organiziraju susret za razmjenu iskustava i dijalog o budućnosti europskih regija.

Suradnja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija započela je prije osam godina kada je Jacek Protas, tadašnji maršalek Mazovjeckog vojvodstva, prvi puta pozvao predstavnike hrvatskih županija kako bi razgovarali o kreiranju zajedničkih politika. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine još je više istaknuta potreba za učenjem na primjerima dobre prakse, u čemu se Republika Poljska isprofilirala kao prirodan uzor.

Forum poljskih i hrvatskih regija održat će se od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu. Tematske odrednice Foruma nastavljaju se na zaključke VII Foruma poljskih i hrvatskih regija održanog u Poreču 2018. godine, a odnose se na strateško planiranje razvoja poljskih i hrvatskih regija do 2030. godine, inovacije u gospodarstvu, digitalizaciju javne uprave i javno-privatno partnerstvo. Program možete pronaći na LINKU.

Organizatori Foruma su: Savez vojvodstava Republike Poljske, Hrvatska zajednica županija, Ured maršala Lubuškog vojvodstva te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj.

Forum će se održati pod počasnim pokroviteljskom predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude, uz podršku Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede RH te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU RH.

Zielona Góra je grad u Lubuškom vojvodstvu koje se nalazi na zapadu Poljske. Zbog velike količine šuma, tradicionalne industrije uključuju preradu drva i proizvodnju papira te namještaja. Od 2010. godine najveću vrijednost za ovo vojvodstvo ima automobilska industrija. U metalnoj industriji osobito se ističe proizvodnja peći za toplinsku obradu i preradu plastike. IT sektor je svojim rješenjima osvojio svjetsko tržište, a prehrambena industrija Vojvodstva temeljena je na uzgoju vinove loze i proizvodnji vina.

Pročitano 739 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA