Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvorena vodovodna mreža u zaseoku Baričevići i nova cesta Lovinac - Poličnik

Posted On Srijeda, 28 kolovoza 2019 17:47

Svečanom sjednicom općinskog vijeća u srijedu je obilježen Dan Općine Poličnik i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja. Uz svečanu sjednicu kojoj je nazočio velik broj uzvanika, proslava Dana općine uključila je i otvorenje vodovodne mreže u zaseoku Baričevići, obilazak Centra za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi, puštanje u promet nerazvrstane ceste Lovinac - Poličnik te polaganje vijenaca na središnjem križu u dvorištu Crkve Sv. Nikole.

„Općina Poličnik je pravi primjer jedinice lokalne samouprave koja je vrlo aktivna u osmišljavanju i provedbi projekata kojima svojim žiteljima želi omogućiti bolji i sretniji život. Zajednički radimo na tome da ova općina, ali i cijela naša županija bude ugodno mjesto za život, a uz značajnu pomoć hrvatske Vlade, brinemo o razvoju infrastrukture“, rekao je župan Božidar Longin dodavši kako je Županijska uprava za ceste uložila preko 4 milijuna kuna u sanaciju ceste Poličnik – Visočane i gradnju mosta Visočane. Oko pola milijuna kuna uloženo je u oborinsku odvodnju županijske ceste u Briševu, a ŽUC je osigurao i 2 milijuna kuna za gradnju lokalne ceste Suhovare – Baštica, za koju je u tijeku postupak javne nabave.

Jedan od najvažnijih projekata Općine Poličnik, u kojem su partneri Zadarska županija i ustanova INOVAcija izgradnja je Centra za razvoj i edukaciju koja je u završnoj fazi.

„To je samo jedan od primjera kako zajedničkim snagama, na aktivan način, nastojimo poticati pozitivnu investicijsku klimu. Da smo u tome sve uspješniji svjedoče i konkretni pokazatelji. Samo u posljednjih nekoliko godina broj zaposlenih na području naše županije porastao je za gotovo deset tisuća, a u srpnju ove godine zabilježili smo i rekordnu brojku od 62 tisuće zaposlenih. Velike zasluge za ove brojke ima i vaša općina, odnosno vaš vrijedni načelnik Davor Lončar koji je među prvima prepoznao važnost razvoja poslovnih zona i otvaranja novih radnih mjesta“, poručio je Longin dodavši kako na području Općine Poličnik trenutno posluje više od 90 tvrtki, u kojima radi gotovo dvije tisuće ljudi.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar u svojem je izlaganju nabrojao čak 22 projekta koja su završena tijekom posljednjih godinu dana, a najavio je i nove koji su u pripremi.

„Projektirali smo i dobili građevinsku dozvolu za novi, četvrti vrtić jer imamo 40 djece na čekanju. Kod nas je hvala Bogu sve više djece, obitelji ostaju, a doseljavaju i nove obitelji. Demografske obnove ne može biti bez mladih ljudi i zato sam ponosan što je područje naše općine prepoznato kao poželjno mjesto za život“, kazao je Lončar koji je s gradonačelnikom Trilja Ivanom Šipićem na svečanoj sjednici potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji između te dvije jedinice lokalne samouprave.

Pročitano 1722 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA