Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvorena vodovodna mreža u zaseoku Baričevići i nova cesta Lovinac - Poličnik

Posted On Srijeda, 28 kolovoza 2019 17:47

Svečanom sjednicom općinskog vijeća u srijedu je obilježen Dan Općine Poličnik i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja. Uz svečanu sjednicu kojoj je nazočio velik broj uzvanika, proslava Dana općine uključila je i otvorenje vodovodne mreže u zaseoku Baričevići, obilazak Centra za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi, puštanje u promet nerazvrstane ceste Lovinac - Poličnik te polaganje vijenaca na središnjem križu u dvorištu Crkve Sv. Nikole.

„Općina Poličnik je pravi primjer jedinice lokalne samouprave koja je vrlo aktivna u osmišljavanju i provedbi projekata kojima svojim žiteljima želi omogućiti bolji i sretniji život. Zajednički radimo na tome da ova općina, ali i cijela naša županija bude ugodno mjesto za život, a uz značajnu pomoć hrvatske Vlade, brinemo o razvoju infrastrukture“, rekao je župan Božidar Longin dodavši kako je Županijska uprava za ceste uložila preko 4 milijuna kuna u sanaciju ceste Poličnik – Visočane i gradnju mosta Visočane. Oko pola milijuna kuna uloženo je u oborinsku odvodnju županijske ceste u Briševu, a ŽUC je osigurao i 2 milijuna kuna za gradnju lokalne ceste Suhovare – Baštica, za koju je u tijeku postupak javne nabave.

Jedan od najvažnijih projekata Općine Poličnik, u kojem su partneri Zadarska županija i ustanova INOVAcija izgradnja je Centra za razvoj i edukaciju koja je u završnoj fazi.

„To je samo jedan od primjera kako zajedničkim snagama, na aktivan način, nastojimo poticati pozitivnu investicijsku klimu. Da smo u tome sve uspješniji svjedoče i konkretni pokazatelji. Samo u posljednjih nekoliko godina broj zaposlenih na području naše županije porastao je za gotovo deset tisuća, a u srpnju ove godine zabilježili smo i rekordnu brojku od 62 tisuće zaposlenih. Velike zasluge za ove brojke ima i vaša općina, odnosno vaš vrijedni načelnik Davor Lončar koji je među prvima prepoznao važnost razvoja poslovnih zona i otvaranja novih radnih mjesta“, poručio je Longin dodavši kako na području Općine Poličnik trenutno posluje više od 90 tvrtki, u kojima radi gotovo dvije tisuće ljudi.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Poličnik Davor Lončar u svojem je izlaganju nabrojao čak 22 projekta koja su završena tijekom posljednjih godinu dana, a najavio je i nove koji su u pripremi.

„Projektirali smo i dobili građevinsku dozvolu za novi, četvrti vrtić jer imamo 40 djece na čekanju. Kod nas je hvala Bogu sve više djece, obitelji ostaju, a doseljavaju i nove obitelji. Demografske obnove ne može biti bez mladih ljudi i zato sam ponosan što je područje naše općine prepoznato kao poželjno mjesto za život“, kazao je Lončar koji je s gradonačelnikom Trilja Ivanom Šipićem na svečanoj sjednici potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji između te dvije jedinice lokalne samouprave.

Pročitano 71 puta

Zadnje objave

rujna 16, 2019

Održani posljednji terenski treninzi u sklopu projekta PESCAR

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji je s provedbom započeo u srpnju…
rujna 11, 2019

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom…
rujna 09, 2019

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda…
rujna 08, 2019

Župan učenicima: Vi ste budućnost naše Domovine

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 9. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA