Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Sukošan: Osigurana europska sredstva za dva vrtića i vatrogasni dom

Posted On Srijeda, 18 rujna 2019 23:15

Prigodnim programom proslavljen je Dan općine Sukošan, ujedno Dan obrane Sukošana i Debeljaka, koji se obilježava u spomen na 18. rujna 1991. godine kada je spriječen pokušaj proboja velikosrpskog agresora na Jadransku magistralu.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su župan Zadarske županije Božidar Longin kao posebni izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković te brojni drugi uzvanici.

Načelnik Općine Sukošan Ante Martinac govorio je o razvojnim projektima koji su u provedbi, posebno istaknuvši dobru suradnju koju je općina ostvarila sa Zadarskom županijom i hrvatskom Vladom. Posebno je ponosan što su uspjeli dobiti europska i nacionalna sredstva za dva projekta izgradnje dječjih vrtića u Gorici (vrijednog oko 2,4 milijuna kuna) i Sukošanu (oko 8,3 milijuna kuna) kao i za izgradnju vatrogasnog doma u Debeljaku (vrijednog oko 5,6 milijuna kuna). U pripremi i provedbi navedenih projekata značajnu podršku općini su pružile županijske razvojna agencije ZADRA NOVA i AGRRA.

U suradnji sa Zadarskom županijom radimo i na projektu proširenja Osnovne škole Sukošan kako bi se nastava održavala u jednoj smjeni, a sa susjednim jedinicama lokalne samouprave, uz pomoć resornog ministarstva, pripremamo projekt nove državne ceste u zaleđu, koja bi rasteretila promet na Jadranskoj magistrali“, istaknuo je Martinac.

Župan Longin je u svom govoru također naglasio važnost ulaganja u djecu i mlade, dodavši da je, uz brojne druge mjere, županija prošle godine povećala naknade za novorođenu djecu, a čak 55 mladih obitelji na području Općine Sukošan ostvarilo je pravo na županijsku potporu.

Uvijek ističemo koliko je značajno ulagati u kvalitetno obrazovanje naše djece, jer oni su budućnost naše Domovine. Maksimalno se trudimo stvoriti jednake uvjete za školovanje svih učenika na našem cjelokupnom području. Samo kroz posljednje dvije godine u rad ovdašnje škole uložili smo preko dva milijuna kuna. U prošloj su godini, između ostalog, osigurana sredstva za sanaciju podova, a u ovoj za izradu glavnog projekta dogradnje razrednog paviljona“, kazao je župan Longin.  

Državni tajnik Josip Bilaver naveo je brojna ulaganja koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi u Zadarskoj županiji. Od izgradnje trajektne luke u Tkonu i luke Sali vrijednih gotovo 90 milijuna kuna pa do 45 milijuna kuna vrijednog projekta nabave novih 25 autobusa Liburnije za gradski i prigradski promet, koji je u najvećoj mjeri financiran sredstvima iz EU fondova te resornog ministarstva.

Ministarstvo ulaže značajna sredstva u Zadarsku županiju, a u svakodnevnoj komunikaciji sa županijom i jedinicama lokalne samouprave imamo u pripremi još nekoliko važnih infrastrukturnih projekata. Sa Županijskom lučkom upravom pripremamo projekt uređenja obalnog lučkog područja u Sukošanu, a uskoro krećemo i s projektima obnove i rekonstrukcije autobusnih kolodvora u Zadru, Biogradu i Benkovcu. Jedan od prioriteta svakako će nam biti izgradnja nove zaobilazne prometnice kojom bi se rasteretila državna cesta D8 te promet preusmjerio iz priobalnih naselja novom cestom kroz zaleđe“, najavio je Bilaver.

Pročitano 166 puta

Zadnje objave

listopada 11, 2019

Najava predavanja o biodinamičkoj poljoprivredi

U utorak, 15. listopada 2019. godine u 17 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske…
listopada 07, 2019

Otvoren novi vrtić za 92 mališana iz Nina

U Ninu je danas svečano otvoren novoizgrađen dječji vrtić. Gradnja je trajala godinu…
listopada 04, 2019

NASTAVAK 13. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

Nastavak 13. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 10.…
listopada 03, 2019

NASTAVAK 13. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

Nastavak 13. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije prekinute dana 24. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA