Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Preko: Za brojne projekte povukli 11 milijuna kuna

Posted On Četvrtak, 26 rujna 2019 13:10

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja obilježen je Dan Općine Preko i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Mihovila. Uoči svečane sjednice službeno su otvorena tri važna infrastrukturna projekta - nova riva u Lukoranu, nerazvrstana ceste Put uvale Suha i županijska cesta Put Jankove u Ugljanu, a župan Božidar Longin i načelnik Jure Brižić sa suradnicima obišli su radove na područnoj školi u mjestu Lukoran koje zajednički financiraju Općina Preko i Zadarska županija.

"Zadovoljstvo je doći u jednu ovakvu općinu koja, slobodno mogu reći funkcionira odlično. Veseli me što smo danas službeno otvorili nekoliko infrastrukturnih projekata, koje su financirale i naše, županijske ustanove. Županijska uprava za ceste uložila oko 1,7 milijuna kuna u proširenje i asfaltiranje lokalne ceste u mjestu Ugljan, a naša Županijska lučka uprava uložila je 1,4 milijuna kuna u sanacija pristana u luci Lukoran. Uz to, ŽLU je uložila gotovo dva milijuna kuna u sanaciju trajektnog pristaništa u lukama Ošljak i Preko te sanaciju luka u Mulinama i Poljani", kazao je župan Longin koji je u Preku bio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Načelnik Jure Brižić pohvalio se kako je u dvogodišnjem razdoblju Općina Preko povukla oko 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz nacionalnih i europskih fondova, što je rezultiralo ostvarenjem brojnih projekata  koji doprinose razvoju svih područja života.

"Iznimnim zalaganjem svih mojih suradnika, zajedničkom vizijom napretka i efikasnim rješavanjem problema stvorili smo povoljnu klimu za sve investitore koji ulažu na području naše općine jer sigurnost ulaganja jamči mnoge privatne i javne projekte, što doprinosi kako razvoju otoka tako i novom zapošljavanju, a u konačnici ti rezultati trebali bi se odraziti i na pozitivnu demografsku sliku. Vjerujte, nema veće radosti i zadovoljstva od činjenice da smo od 2018. do danas ukupno podijelili 54 porodiljne naknade u iznosu od 340.000,00 kuna. Posebno bih naglasio da svim tim mladim ljudima treba čestitati jer su odlučili svoju obitelj zasnovati na našem otoku", poručio je Brižić.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Preko nazočili su i saborski zastupnik Davor Lončar, ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola, v. d. ravnatelj ŽUC-a Branko Kutija, ravnateljica agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, načelnici susjednih općina, gosti iz Devinske Nove Vesi i brojni drugi uzvanici.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i godišnja priznanja, a ovogodišnji lauerati su: Udruga žena Sv. Fume, Sutomišćica – za doprinos u razvoju kulture i tradicije, KUD Sv. Ante, Lukoran – za doprinos u razvoju kulture i tradicije, Udruga Pojonsko srce, Poljana – za doprinos u razvoju sporta, Živko Vidaković – za doprinos u razvoju turizma, Milena Dundov – za doprinos u razvoju kulture i promicanje otočne baštine te posthumno Nikola Smud – za humanitarni rad i doprinos u razvoju Općine Preko i Krunoslav Mašina – za promicanje domoljublja i doprinos u stvaranju slobodne, demokratske i pravedne države Hrvatske.

Pročitano 1040 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA