Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 13. sjednica Skupštine Zadarske županije

Posted On Četvrtak, 10 listopada 2019 13:56

U četvrtak, 10. listopada 2019. godine nastavljena je 13. sjednica županijske Skupštine na kojoj  je uz ostalo prihvaćeno polugodišnje Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije kao i polugodišnje Izvješće o izvršenju proračuna.

Nakon sat vremena  rasprave na današnjem nastavku sjednice, v.d. ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš sa 23 glasa podrške dobila je suglasnost Županijske skupštine za imenovanje na novi četverogodišnji mandat, a prihvaćeno je i izvješće o radu za prošlu godinu. Pred vijećnicima našla su se i ostala izvješća o radu ustanova kojima je osnivač Zadarska županija- Kazališta lutaka Zadar, Zajednice tehničke kulture i Športske zajednice Zadarske županije, ustanova u zdravstvu: Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, Ljekarne Zadar, Doma zdravlja Zadarske županije, Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, Psihijatrijske bolnice Ugljan, Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na moru i Opće bolnice Zadar. Prihvaćeno je i Izvješće o radu i izvršenje financijskog plana Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije-INOVAcije, Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije –AGRRE  te Izvješće o ostvarivanju programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode  na području Zadarske županije i izvješće o izvršenju financijskog plana NATURE JADERE – javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije. Usvojeno je i izvješće o radu i financijsko izvješće Županijske lučke uprave Zadar.

Na dnevnom redu Županijske skupštine prihvaćeno je i nekoliko odluka o davanju koncesija na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje plaža, luka posebnih namjena te u svrhu uzgoja školjaka, odluka o produženju roka trajanja koncesije na pomorskom dobru društvu „Kali tuna“ i odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru.

Vijećnici županijske Skupštine prihvatili su Rješenja o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Zadru i sudaca porotnika za mladež Općinskog i Županijskog suda u Zadru, a prihvaćeno je i izvješće Povjerenstva za nadzor nad radom  mrtvozornika. Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o Procjeni rizika od velikih nesreća za Zadarsku županiju.

Pročitano 887 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA