Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Longin: Oko je naš prozor u svijet

Posted On Ponedjeljak, 14 listopada 2019 09:01

Zadar je ovog vikenda domaćin 14. Simpozija Sekcije za kataraktu i refraktivnu kirurgiju Hrvatskog oftalmoloskog i optometrijskog društva. Kroz edukacijski program posvećen mladim operaterima katarakte, okupljeni liječnici, medicinske sestre i tehničari raspravljat će o problemima s kojima se svakodnevno susreću u liječenju bolesnika s kataraktom.

Brojne sudionike kongresa koji se održava u hotelu Kolovare pozdravio je župan Božidar Longin poručivši im kako je ponosan i sretan što je broj znanstvenih i stručnih skupova te simpozija s područja zdravstva, koji se održavaju u našoj županiji svake godine sve veći. Mnogi od njih imaju i međunarodnu razinu.

„Potvrda je to privlačnosti Zadarske županije kao prostora koji, zahvaljujući svom prirodnom bogatstvu te kulturno-povijesnom nasljeđu, gostima može ponuditi nezaboravno iskustvo. Potvrda je to i kvalitetnog rada naših zdravstvenih ustanova kojima su često povjereni odgovorni zadaci organizacije ili suorganizacije spomenutih skupova“, rekao je Longin istaknuvši kako je u svakom poslu važno biti odgovoran i stručan, no kada govorimo o području zdravstva, oba pojma su još značajnija jer u igri je ono najvrjednije – ljudsko zdravlje, ljudski život.       

„Pokušamo li samo na trenutak zatvoriti oči i zamisliti da više nikada nećemo moći pogledati najdraži film, vidjeti zalazak sunca ili osmijeh svojih najdražih, bit će nam jasnije koliko je važan posao koji radite upravo vi, stručnjaci koji ste profesionalnu karijeru posvetili tom našem prozoru u svijet – oku. Stoga vjerujem da je održavanje simpozija poput ovoga od izuzetnog značaja za vaše stručno usavršavanje i profesionalni rast, jer vam pruža priliku za dodatnu edukaciju i razmjenu iskustava. Ovo se odnosi osobito na vaše mlade kolege koji su budućnost hrvatskog zdravstva“, zaključio je župan Longin.

Pročitano 531 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA