Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počinje kreativni natječaj „Mi možemo jednako“!

Posted On Utorak, 15 listopada 2019 13:21

Hrvatska zajednica županija u sklopu projekta „Mi možemo jednako“ raspisuje natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola s ciljem podizanja svijesti o spolnim stereotipima i važnosti rodne ravnopravnosti.

Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama nositelj je projekta #MIMOŽEMOJEDNAKO koji je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri na projektu su Hrvatska zajednica županija, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i SŠ Stjepana Sulimanca.

Što želimo postići?

Projektom, koji je započeo 1. ožujka ove godine, potiče se učenike osnovnih i srednjih škola na kritičko promišljanje o rodnoj ravnopravnosti u cjelokupnoj zajednici. Kroz projektne aktivnosti povećati svijest o rodnoj ravnopravnosti, spolnim stereotipima i rodnoj diskriminaciji kod učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih učitelja i nastavnika.

Partnerstvom organizacija civilnog društva, visokoobrazovnih ustanova te  osnovnih i srednjih škola nastoji se podići svijest o spolnim stereotipima i nužnosti rodne ravnopravnosti kao važnim ciljevima održivog razvoja.

Kako se prijaviti?

Učenici od prvih do četvrtih razreda osnovne škole mogu sudjelovati tako da likovne uratke koji se bave pitanjima rodne ravnopravnosti i spolnih stereotipa pošalju poštom na adresu ureda Hrvatske zajednice županija – Savska cesta 41, 10 000 Zagreb. Prilikom izrade radove očekuje se pomoć i kreativno usmjerenje od strane nastavnika, a radovi se predaju uz obaveznu suglasnost roditelja. Obrazac suglasnosti dostupan je na LINKU. Svaki učenik/učenica može predati najviše tri rada.

Učenici od petih do osmih razreda osnovne škole te srednjoškolci mogu sudjelovati tako da fotografije i video materijale koji se bave pitanjima rodne ravnopravnosti i spolnih stereotipa pošalju na e-mail mozemojednako@hrvzz.hr. Suglasnost roditelja obvezna je za sve učenike/učenice mlađe od 16 godina života, a stariji od toga trebaju priložiti obrazac na LINKU. Svaki učenik/učenica može predati najviše tri fotografije i tri video uratka.

Video materijali ne smiju trajati dulje od dvije minute, a i izradi jednog videa ne smije sudjelovati više od pet učenika. Video materijali mogu biti dostavljeni u obliku linka ili kao datoteka putem nekih od servisa za slanje (primjerice WeTransfer).

Natječaj je otvoren od 15. listopada 2019. do 15. siječnja 2020.

Pročitano 546 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA