Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Tematska radionica: Značaj komunikacije u izgradnji odnosa povjerenja

Posted On Srijeda, 30 listopada 2019 13:40

Značaj komunikacije u izgradnji odnosa povjerenja naziv je radionice koja je održana u  Obrovcu u organizaciji Odsjeka za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Obrovca i  podršku Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije. Radionicu je vodila Valentina Cindori , supervizorica psiho-socijalnog rada.

Usluge socijalne skrbi obuhvaćaju niz aktivnosti, mjera i programa koji su namijenjeni prepoznavanju i rješavanju problema i poteškoća pojedinaca i obitelji te poboljšanju kvalitete njihovog života. Jedna od socijalnih usluga je usluga pomoći i njege u kući.  Kvaliteta pomoći ovisi o odnosu povjerenja između dvije osobe, one koja pomoć treba i one koja pomoć pruža te je komunikacija kao posebna vještina i temelj tog odnosa bila u fokusu ove tematske radionice.

Radionica je bila namijenjena medicinskim sestrama, njegovateljicama i socijalnim radnicama  uključenima u program pomoći i njege u kući koji se provodi na  području Grada Obrovca i pripadajućih naselja Kruševa, Karina Gornjeg, Muškovaca, Zelengrada, Bilišana, Žegara, Krupe, Golubića, Rovanjske, Maslenice, Jasenica i Zatona Obrovačkog..

Navedeni program provodi se uz financijsku potporu Grada Obrovca i Zadarske županije kontinuirano već desetu godinu , a u njega je trenutno uključeno je 70 stanovnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba

O njima skrbi sedam njegovateljica i medicinskih sestara koje ovu uslugu pružaju u domovima korisnika. Ovo je vrlo specifična usluga i kao kod svih zanimanja u kojima dominira rad s ljudima, poput učitelja ili socijalnih radnika, od osoba zaposlenih na takvim poslovima traži se nešto više. To nešto više odnosi se na vještinu komunikacije koju treba prilagoditi potrebama i mogućnostima korisnika i koja je uvjetovana različitim psihofizičkim ograničenjima s obzirom na njihovu visoku kronološku dob.

Pročitano 151 puta

Zadnje objave

veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA