Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sigurnost osoba treće životne dobi

Posted On Srijeda, 30 listopada 2019 16:57

U organizaciji Policijske uprave zadarske i  Matice umirovljenika Zadarske županije, danas su u prostorijama Matice umirovljenika Jazine – Relja održana edukativna predavanja pod nazivom „Obilježja kaznenih djela prijevara, načini izvršenja i važnost samozaštitnog ponašanja građana“.
Predavanja su provodili policijski službenici  za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske  u suradnji sa policijskim službenicima Prve policijske postaje Zadar, a dio su lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“.
Nositelj projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Matica umirovljenika Zadarske županije.
Projekt su i ovom prilikom svojom prisutnošću podržali predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra. Predavanjima su prisustvovali predstavnici više matica umirovljenika sa područja Zadarske županije. U okviru svojih redovnih zadaća koje provode u Matici umirovljenika Jazine predavanja su slušali i predstavnici Patronažne službe Doma zdravlja Zadar, kojima su uručene brošure sa savjetima o samozaštitnom ponašanju kako bi i oni prilikom obilazaka osoba treće životne dobi kao multiplikatori prenosili savjete iz brošura.
Prisutnima su prezentirani rezultati odgovora iz anketnih upitnika koje su popunjavali predstavnici udruga umirovljenika u prethodnim godinama prije i nakon predavanja policije, te rezultati koji se odnose na razinu samozaštitinog ponašanja i informiranosti o ovom problemu, kao i statistički podaci.
Pomoćnik za kriminalističku policiju Prve policijske postaje Zadar Marin Mrkić ukazao je na najnovije primjere prijevara putem „zlatnih lančića“ na području Poluotoka te na načine prijevara lažnim predstavljanjem i prodajom lažne robe. Pozvao je prisutne da u slučaju bilo kakve sumnje da se  radi o kaznenom djelu nazovu policiju. Također, da u slučaju da postanu žrtve navedenih  kaznenih djela zapamte što više detalja o počinitelju i u tom slučaju što žurnije nazovu broj policije.
 Foto: PU zadarska    

Pročitano 143 puta

Zadnje objave

veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…
siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA